nieuws

Inspectie neemt maatregelen na ongeluk rangeerder Vondelingenplaat

Foto ANP (Lex van Lieshout)
Foto ANP (Lex van Lieshout)
Rangeerders mogen niet meer op de trede van een goederentrein staan als die een onbewaakte spoorwegovergang passeert. Dat heeft de inspectie sociale zaken en werkgelegenheid besloten na het ongeluk op de Vondelingenplaat, waarbij een rangeerder zwaargewond raakte.
De rangeerder stond op 29 augustus op de opstaptrede van de trein. Het ging mis toen hij langs een onbewaakte spoorwegovergang reed bij een goederenterminal in het Rotterdamse havengebied.
Op dat moment kwam ook een vrachtwagen voorbij. De man werd geplet tussen de trein en de vrachtauto. Hij overleefde het ongeluk, maar hij heeft nog geen verklaring kunnen afleggen.

Boete

Ook al rijden treinen langzamer, dan nog is het te gevaarlijk om op deze manier te rangeren, vindt de inspectie. Wie het toch doet, riskeert een hoge boete.
Overigens is het opvallend dat de inspectie nu pas met deze maatregel komt. In het verleden zijn meerdere ongelukken met rangeerders gebeurd. Na een ongeluk in 1999 op rangeerterrein Waalhaven kwam de Onderzoeksraad voor Veiligheid al tot de conclusie dat de veiligheid beter moest worden geregeld.
Lees meer: Man zwaargewond na beknelling
Lees meer: Rangeerder buiten levensgevaar na ongeluk

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl