nieuws

Terreurverdachten blijven langer in de cel

Antiterreuronderzoek in Vlaardingen (MediaTV)
Antiterreuronderzoek in Vlaardingen (MediaTV)
Zes terreurverdachten, onder wie twee mannen uit Rotterdam en Vlaardingen, blijven nog zeker drie maanden vastzitten. Het voorarrest van een zevende verdachte is met 45 dagen verlengd. Dat heeft de raadkamer maandag op Twitter laten weten.
De zeven werden eind vorige maand aangehouden in Arnhem en Weert. Ze zouden lid zijn van een terroristische organisatie die aanslagen wilde plegen met een bomauto, kalasjnikovs en bomvesten.
De politie doorzocht na de arrestaties onder meer twee huizen in Rotterdam en een woning in Vlaardingen. Daar zijn materialen gevonden voor het maken van explosieven, waaronder 100 kilo kunstmest.
Ook ontdekten agenten wapens.De politie deed het onderzoek na een tip van de inlichtingendienst AIVD. Wáár de verdachten wilden toeslaan is nog altijd niet bekend.
Advocaat Bart Nooitgedagt‏, die een van de verdachten vertegenwoordigt, is niet blij dat de verlening van het voorarrest via Twitter bekend is gemaakt.
"Bellen jullie de advocaten de volgende keer even voordat jullie de propagandamachine laten draaien?'', twittert Nooitgedagt. Volgens hem worden advocaten door justitie gemuilkorfd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl