nieuws

Nieuwe plek op Erasmus Universiteit voor duurzame studenten

© Wethouder Arno Bonte
De Rotterdamse wethouder Bonte opende dinsdag op de Erasmus Universiteit de nieuwe 'Sustainability Hub', een plek waar studenten werken aan duurzame projecten en evenementen op de campus.
De duurzame studenten doen dingen als kledingruilen, zelf voedsel verbouwen, het schoonmaken van het stadscentrum, filmavonden, lezingen en discussies rond innovatie en duurzaamheid.
Goed om te zien dat studenten zo gepassioneerd met duurzaamheid bezig zijn
Arno Bonte
"De hub is echt een plek voor mensen om samen te komen, elkaar te inspireren en dingen te veranderen", vertelt studente Lena, een van de mensen achter het initiatief.
De opening viel samen met Wereldvoedseldag. Een van de projecten van de studenten is 'edible EUR', met een eigen tuin op de campus om voedsel en kruiden te verbouwen.

Kledingruil

Een ander initiatief is kledingruil. Studente Lena is verantwoordelijk voor de zogeheten EURWardrobe op de Erasmus Universiteit.
"Ik ben het meest blij met hoeveel studenten aangetrokken zijn tot duurzaamheid, en de hub binnenstromen om over onze projecten te praten en die te ondersteunen.
Voor mij, als manager van EURWardrobe, maakt het me in het bijzonder trots om te zien hoeveel mensen langskomen om kleding te ruilen. Ik word heel blij als ik ze weg zie gaan met een nieuw kledingstuk dat ze net hebben gevonden."
De komende tijd houdt de Erasmus Sustainability Hub zich bezig met drie thema’s: voedsel, mode en plastic. Studenten doen hier, soms samen met bedrijven, onderzoek naar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl