nieuws

'Minder windmolens op de Landtong Rozenburg'

Windmolens op de Landtong bij Rozenburg
Windmolens op de Landtong bij Rozenburg
Het aantal windmolens op de Landtong van Rozenburg gaat iets omlaag. De molens die er komen, worden wel flink hoger. Dat hebben de gemeente Rotterdam en energiebedrijf Eneco laten weten tijdens een informatieavond in het gebiedskantoor Rozenburg.
Er staan momenteel tien windmolens op de Landtong. Die hebben een totale hoogte van 110 meter. Dat worden er in 2021 negen met een zogeheten tiphoogte van 180 meter. De nieuwe windmolens hebben samen meer capaciteit dan de oude.
Ook zouden er drie nieuwe windturbines bij worden geplaatst in oostelijke richting. Dat worden er twee. En die komen ook verder naar de rand van het recreatiegebied te staan, zodat bezoekers er minder last van hebben.
De enkele tientallen aanwezige bewoners zijn redelijk tevreden met de toezeggingen. "We kunnen de komst van de windmolens niet meer tegenhouden, maar we kunnen wel zorgen dat er zoveel mogelijk naar ons wordt geluisterd", zegt een van hen.

Modelvliegtuigvereniging

Door de vermindering van het aantal nieuw geplande molens kan modelvliegtuigvereniging EMCR blijven bestaan. De molen die midden op het terrein van de vereniging zou komen, is geschrapt.
Over de Landtong in Rozenburg is veel te doen. In het dorp bestaat veel onrust over de komst van een groot distributiecentrum naar het gebied. Op 1 november staat er een volgend overleg gepland over de toekomst van de Landtong.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl