DEMONSTRATIE

Actievoerders Extinction Rebellion ketenen zich weer vast aan spoor Maasvlakte

In juli ketenden demonstranten van Extinction Rebellion zich ook al vast aan het spoor op de Tweede Maasvlakte
In juli ketenden demonstranten van Extinction Rebellion zich ook al vast aan het spoor op de Tweede Maasvlakte © MediaTV
Op de Missouriweg op de Tweede Maasvlakte hebben zo'n tien mensen zich vastgeketend aan de rails. Diep verstopt in regenkleding en vergezeld van enkele spandoeken demonstreren ze tegen het nog langer gebruiken van kolen.
Op een van de spandoeken staat 'Stop fossiele financiering' en de actievoerders hebben zichzelf naar eigen zeggen vastgeketend aan een 'kolenspoor'. "Hier worden de meeste kolen vervoerd en die gaan richting Duitsland."
Bij de demonstratie zijn inmiddels enkele politieauto's aanwezig. Ze houden alles in de gaten, maar laten de demonstranten vooralsnog rustig zitten. Volgens een van de deelnemers gaat het een taaie klus worden om de actievoerders te verwijderen: "Daar zijn speciale teams voor nodig en die zullen hier nu nog niet zijn."
Ook in juli (zie foto bij dit artikel) maakten demonstranten zich vast aan het spoor op de Tweede Maasvlakte. Toen werden ze uren later losgemaakt en aangehouden door de politie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl