nieuws

Man gewond bij schietpartij in Rotterdam-Kralingen

In Rotterdam-Kralingen is woensdagochtend een man ernstig gewond geraakt bij een schietpartij. Rond 11:00 uur werden meerdere schoten gelost op de Willem Ruyslaan.
Het slachtoffer, een 64-jarige Rotterdammer, zat in een auto op de kruising met de Oudedijk toen hij werd beschoten. Meerdere ruiten van de auto zijn daarbij verbrijzeld. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie is hij er erg slecht aan toe.
In de auto zat ook een bijrijder, meldt een woordvoerder van de politie. Deze persoon is ongedeerd, maar wel hevig in shock. De toedracht van de schietpartij is nog niet duidelijk.
De dader ging er op een scooter vandoor. Na een valpartij op de 's-Gravenweg, in de buurt van de Kralingse Zoom, vluchtte hij te voet verder. De politie zet onder meer een helikopter in om de dader te vinden. Ook het vuurwapen is nog niet gevonden. De vindplaats van de scooter is afgezet.
De kruising van de Willem Ruyslaan en de Oudedijk is afgesloten. Tram 7 rijdt door de afsluiting in beide richtingen een omleiding.
Getuigen van het incident wordt slachtofferhulp aangeboden.
Foto: MediaTV

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl