112-NIEUWS

Ontploffing in auto in Schiedam | Man uit Bleiswijk aangehouden met harddrugs in auto

Grote brand in kelderbox aan de Eliotplaats in Rotterdam
Grote brand in kelderbox aan de Eliotplaats in Rotterdam © MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws in de regio Rijnmond van zondag 19 november.

Explosie bij een auto in Schiedam

Aan de Nieuw-Mathenesserstraat in Schiedam is zondagavond een auto opgeblazen. Er raakte niemand gewond, maar er is wel veel schade. Volgens een fotograaf is de voorruit van de auto naar de overkant van de weg geblazen. De melder hoorde een knal en zag een brand, maar het is onduidelijk hoe die zijn ontstaan. De politie doet nog onderzoek.
Niemand raakte gewond, maar de schade is groot
Niemand raakte gewond, maar de schade is groot © MediaTV

Grote brand in kelderbox in Rotterdam

Aan de Eliotplaats in Rotterdam is brand ontstaan in een kelderbox. De brandweer schaalde snel op naar grote brand - niet omdat de brand zelf zo groot was, maar omdat het hele flatgebouw nagekeken moest worden op hoge koolstofmonoxide-waarden.
Twee mensen zijn nagekeken door de ambulance omdat ze rook hadden ingeademd, maar ze zijn niet meegenomen naar het ziekenhuis. Bij de brand is ook een waterleiding gesprongen, de brandweer zoekt samen met het waterbedrijf nog uit wat voor gevolgen dat heeft voor het gebouw. Ook de stroomvoorziening wordt nog nagekeken.
Veel waterschade in de flat aan de Eliotplaats door een gesprongen waterleiding na een brand in een kelderbox
Veel waterschade in de flat aan de Eliotplaats door een gesprongen waterleiding na een brand in een kelderbox © MediaTV

Man uit Bleiswijk aangehouden met harddrugs in auto

De politie heeft vrijdag een 24-jarige man uit Bleiswijk aangehouden bij een tankstation aan de Belgielaan in Zoetermeer.
Nadat een andere auto wegreed bij het tankstation, besloot aanwezige agenten de auto van de man, tevens een bekende van de politie, te controleren. In het voertuig troffen de agenten vervolgens een groot geldbedrag, harddrugs en meerdere telefoons aan.
Alle spullen, waaronder de auto van de man, zijn in beslag genomen. Hij moet zich later verantwoorden voor de rechter.
In de auto van de 24-jarige man uit Bleiswijk trof de politie cashgeld, harddrugs en meerdere telefoons aan.
In de auto van de 24-jarige man uit Bleiswijk trof de politie cashgeld, harddrugs en meerdere telefoons aan. © Politie Basisteam Zoetermeer

Liften Maastunnel kapot

De liften bij de Maastunnel zijn zondagmiddag kapot. Liftgebruikers worden verzocht om te reizen, bijvoorbeeld via de Erasmusbrug. Stadsbeheer meldt hard te werken aan een oplossing.

39 aanhoudingen in vier dagen op de Maasvlakte

Op de Maasvlakte zijn tussen 12 en 16 november in totaal 39 mannen aangehouden door de Douane en de Zeehavenpolitie. De mannen zijn tussen de 16 en de 55 jaar en worden allen verdacht van het uithalen van drugs of betrokkenheid daarbij. Onder de verdachten bevinden zich ook twee vrachtwagenchauffeurs.

Mogelijk geschoten bij ruzie op de Coolsingel

Voor een horecazaak op de Coolsingel zou zaterdagavond even voor middernacht een ruzie zijn ontstaan tussen een grote groep jongeren. Hierbij zou één keer geschoten zijn. Niemand raakte gewond. Het zou gaan om een horecazaak op de hoek van Doelwater en de Coolsingel.
De ter plekke gekomen agenten zagen de groep jongeren vanaf de Coolsingel rennen in de richting van het Hofplein. Daarbij werd geen vuurwapen gezien. Ook na een controle troffen de agenten geen vuurwapen aan bij de jongeren.
De politie onderzoekt of er daadwerkelijk is geschoten.

Politie vindt groot geldbedrag in auto tijdens voertuigcontrole

De politie heeft zaterdagavond tijdens een voertuigcontrole in Rotterdam-Charlois een groot geldbedrag in cash aangetroffen. Het gaat om tientallen briefjes van 10, 20, 50, 100 en 200 euro. Omdat de bestuurder niet kon uitleggen hoe hij aan dit geld kwam, hebben de agenten het in beslag genomen.
Om hoeveel geld het precies gaat is niet bekend gemaakt. De politie onderzoekt of het geld op een legale of illegale manier is verkregen.

Woning in Spijkenisse beschoten

Een woning aan de Aletta Jacobsstraat in Spijkenisse is in de nacht van zaterdag op zondag beschoten. Hierbij raakte niemand gewond. Wel raakte het slaapkamerraam beschadigd. Op straat zijn twee hulzen gevonden.
Het pand werd rond 00:24 uur onder vuur genomen. De politie startte direct een onderzoek. De Forensische Opsporing heeft de woning en straat onderzocht op sporen, maar vooralsnog is er niemand aangehouden.
Wat de aanleiding van de schietpartij was is nog onduidelijk.

Illegaal bordeel opgerold in Schiedam

Het Interventieteam Ondermijning heeft samen met de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) van de politie en het Regionaal Operationeel Bestuurlijk Team zaterdagavond in de Schiedamse wijk Nieuwland een illegaal bordeel opgerold. Tijdens de inval bleek er één prostituee aan het werk te zijn.
Het bordeel bevond zich in een pand aan de Van Den Tempelstraat. Via een advertentie op het internet kwamen de politie en de Handhaving de illegale seksinrichting op het spoor. Op last van de burgemeester is het pand met spoed gesloten.
Het pand aan de Van Den Tempelstraat is met spoed gesloten.
Het pand aan de Van Den Tempelstraat is met spoed gesloten. © X/Handhaving

Douane onderschept 40 kilo cocaïne in Rotterdamse haven

In de Rotterdamse haven heeft de Douane vrijdag een partij van 40 kilo cocaïne onderschept. De drugs hebben een straatwaarde van zo'n 3 miljoen euro.
De drugs werden gevonden in de constructie van een koelcontainer gevuld met vruchtensappen uit Panama. De container was bestemd voor een bedrijf in Zuid-Holland, maar dat bedrijf heeft niets met de smokkel te maken.
De verdovende middelen zijn inmiddels vernietigd.
De gevonden drugs
De gevonden drugs © Openbaar Ministerie

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl