112-NIEUWS

Twee voetgangers aangereden op zebrapad | Automobilist rijdt met 134 kilometer per uur over Maasboulevard

Twee vrouwen raakten gewond bij een ongeval op de Strevelsweg
Twee vrouwen raakten gewond bij een ongeval op de Strevelsweg © MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws in de regio Rijnmond van maandag 20 november.

Twee voetgangers gewond na aanrijding, bestuurder aangehouden

Op de Strevelsweg in Rotterdam heeft een automobilist twee voetgangers geschept. Twee vrouwen staken daar over bij een zebrapad. Een van hen is lichtgewond geraakt, de ander zwaargewond. Zij heeft een gebroken been en hoofdwond opgelopen. Beiden zijn voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Zij zijn wel aanspreekbaar.
De voorruit van de auto is flink beschadigd geraakt. De bestuurder, een 20-jarige Rotterdammer, is gelijk door de politie aangehouden. Hij was niet onder invloed van verdovende middelen of alcohol. Door de klap is het kenteken aan de voorkant van de auto eraf gevallen. Het ongeluk gebeurde maandagavond omstreeks 21:00 uur.
De weg was tijdelijk voor onderzoek in beide richtingen afgesloten. Waarom de bestuurder doorreed bij het zebrapad, ondanks dat er twee mensen overstaken en er voorrang verleend had moeten worden, wordt onderzocht zegt de politie.

Automobilist rijdt 134 kilometer per uur over Maasboulevard

Bij een snelheidscontrole op de Maasboulevard heeft de politie het rijbewijs van iemand ingevorderd. Een man reed richting de stad met zo'n 134 kilometer per uur, 84 kilometer meer dan de toegestane snelheid. Hij hoort zijn straf nog, maar hij kan rekenen op een boete van 2.150 euro, een rijvaardigheidsonderzoek en het vijf maanden kwijt zijn van zijn rijbewijs.
De politie controleerde int totaal zestig voertuigen. Aanleiding waren de vele klachten over snelheidsovertredingen en een dodelijk ongeluk in september. Hierbij kwamen twee voetgangers van 79 en 74 jaar oud om het leven, nadat zij terugkwamen van de Wereldhavendagen.
Bij een verkeerscontrole op de Maasboulevard reed een man 134 kilometer per uur
Bij een verkeerscontrole op de Maasboulevard reed een man 134 kilometer per uur © Politie Basisteam Maas en Rotte

Vijf arrestanten protestmars tegen geweld Gaza weer op vrije voeten

De vijf betogers die tijdens de Rotterdamse protestmars tegen geweld in Gaza werden aangehouden, zijn weer vrij. Enkele deelnemers van de protestmars zochten op het Stadhuisplein de confrontatie met pro-Israëldemonstranten.
Eén hen werd aangehouden voor belediging, twee voor verstoring van de openbare orde en twee hadden geen identiteitsbewijs bij zich. De protestmars trok zes- tot zevenduizend mensen. Eerder riep de organisatie van de mars dat een confrontatie ongepast zou zijn.
Een grote Palestijnse vlag bij de protestmars 'Rotterdam voor Gaza'
Een grote Palestijnse vlag bij de protestmars 'Rotterdam voor Gaza' © Rijnmond

Politie ontvangt klaagbriefje over foutparkeren na reanimatie in Rotterdam-Hoogvliet

De politie heeft zaterdag na een reanimatie een klaagbriefje ontvangen over hun geparkeerde dienstauto in Rotterdam-Hoogvliet. Het handgeschreven briefje was op een van de spiegels van de politieauto geplakt. De agenten kwamen net terug van de reanimatie, waarbij het slachtoffer het niet had gered. Lees hier meer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl