SOCIALE MEDIA

Jongens melden zich bij politie voor pestvideo's waarin kinderen op knieën 'sorry baas' moeten zeggen

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Pixabay
Twee jongens van 8 en 12 jaar hebben zich vorige week gemeld bij het politiebureau voor het bedreigen en filmen van leeftijdsgenootjes in Spijkenisse. Het duo wordt verdacht van betrokkenheid bij een voorval waarbij jonge slachtoffertjes voor de camera op hun knieën moesten zitten en 'sorry baas' moesten zeggen. Als de kinderen dit weigerden, zouden ze klappen krijgen.
Van één geval zijn de beelden gedeeld op sociale media en ging de video viral. De politie meldt op Instagram dat het filmen van geweld en verspreiden van de video's strafbaar is. Daarnaast heeft deze vorm van afpersing volgens de politie een grote impact op de slachtoffers.
De verdachten van 8 en 12 jaar zijn vanwege hun leeftijd niet aangehouden. In plaats daarvan hebben ze een gesprek gehad op het politiebureau. Drie verdachten zijn al eerder opgepakt. Wat hun leeftijd is, wordt niet duidelijk.

Vier aangiften

Eerder al liet het gemeentebestuur van Spijkenisse weten dat de problemen al langer spelen. Het eerste incident van de online pestvideo's was van eind september. Op dit moment zijn er vijf verdachten, vier aangiften en zijn drie soortgelijke incidenten bekend.
Uit een brief van het college wordt duidelijk dat de politie en het Openbaar Ministerie beoordelen of er een strafrechtelijk onderzoek naar deze zaak komt. Mocht dat gebeuren, dan worden er hulpinstanties ingezet voor de verdachten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl