nieuws

Gudde: ‘Houding Kesler star, onvoorzichting en onzorgvuldig’

gudde.cropresize.1.cropresize.tmp.jpg
gudde.cropresize.1.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De starre houding van de KNVB over de kaartverdeling voor de bekerfinale zorgt voor veel ergernis bij de directie van Feyenoord. Eric Gudde noemt de houding van KNVB-directeur Henk Kesler star, onvoorzichtig en onzorgvuldig.
De algemeen directeur Gudde van Feyenoord deed zijn uitspraken in de wekelijkse talkshow FC Rijnmond op TV Rijnmond. Gudde gebruikte dezelfde woorden toen hij donderdag in het geheim opnieuw met Kesler overlegde en verzocht om méér kaarten voor Feyenoord. De club heeft nu 'slechts' 10.000 kaarten voor de eigen fans gekregen.
Burgemeester Ahmed Aboutaleb bevestigde dat hij niet over de kaartverdeling gaat. 'Uit veiligheidsoverwegingen had ik liever een vol stadion met Feyenoord-supporters gehad en geen Ajax-fans, maar ik ga daar niet over.' Gudde verwacht nu dat er maximaal 25.000 toeschouwers bij de finale op 25 april zullen zijn en dat de KNVB de kaarten voor neutrale fans mondjesmaat zal uitgeven aan de directe sponsoren. 'Dat is slecht voor het voetbal,' voegde hij er aan toe.
Aboutaleb liet zich niet uit over de verschillende scenario’s voor een eventuele huldiging van Feyenoord. De Rotterdamse burgemeester zei in een radio-interview dat hij als eindverantwoordelijke zelfs nog kan besluiten de finale in een later stadium te verbieden.