nieuws

Wethouder: geen restschuld voor huiseigenaren 2e Carnissestraat

Twee huiseigenaren in de 2e Carnissestraat in Rotterdam waarvan het huis wordt onteigend, blijven niet zitten met een restschuld. Dat belooft wethouder Kurvers van wonen na vragen van Denk, PvdA, Nida en SP.
De gemeente Rotterdam wil zestien verpauperde en verzakte huizen opkopen, slopen en nieuwbouw ervoor terug te plaatsen, maar door de lange onderhandelingen lopen deze plannen vertraging op. Daarom wil het college de laatste zeven panden nu onteigenen, de gemeenteraad heeft daar donderdag mee ingestemd.
Woensdag deden twee huiseigenaren hun verhaal bij RTV Rijnmond. "Wij gaan niet met een restschuld ons huis uit", zei bewoner Julio Bettencourt.
Lees meer: Bewoners 2e Carnissestraat: "Wij gaan niet met schuld uit ons huis"
"Deze hartenkreet is voor ons een zwaarwegend punt", zegt raadslid Stephan van Baarle van Denk. "Het kan niet zo zijn dat deze mensen met een restschuld blijven zitten", vindt ook Narsingh Balwantsingh van de PvdA.
Kurvers belooft er bij de onteigening voor te zorgen dat de bewoners niet met een schuld blijven zitten. "Wij maken een rekensom, die bestaat uit een taxatie van de woning en een tegemoetkoming voor andere kosten. Dan is er geen sprake van een restschuld en bieden we zelfs iets meer."
Op aandringen van Van Baarle belooft de wethouder alles te doen om aan de noodkreet van de twee bewoners tegemoet te komen.
Lees meer: Wethouder wil verpauperde panden 2e Carnissestraat onteigenen
Nu de Rotterdamse gemeenteraad heeft ingestemd met de onteigening, moet alleen de Kroon nog akkoord geven en kan de sloop komende zomer beginnen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl