nieuws

Hoe herken je een jihadist?

Terrorist
Terrorist
Hoe komt het dat jongeren zich aansluiten bij gewelddadige organisaties als IS? Hoe herken je iemand die radicaliseert? En kun je van jihadisten die terugkeren uit Syrië weer vreedzame burgers maken?
Het discussie-uur van Rijnmond Nu gaat donderdag tussen 18:00 en 19:00 uur over moslim-extremisme. Te gast zijn imam Azzedine Karrat van de Rotterdamse Essalam Moskee en radicaliseringsexpert Maarten van de Donk.
Met hen praat presentator Dave van der Wal natuurlijk ook over de terreurgroep die vorige maand in Nederland is opgerold. De zeven leden waren van plan om bij aanslagen rond een groot evenement veel slachtoffers te maken. Twee mannen van de groep woonden in Rotterdam, een in Vlaardingen.
Woensdag werd bekend dat de groep al maandenlang in de gaten werd gehouden, zelfs van binnenuit. De politie zette infiltranten in om de plannen van de extremisten te achterhalen. Er werden zelfs wapens geleverd.
Stelt het jou gerust dat de extremisten nu in de cel zitten? Of word je eigenlijk alleen maar banger door dit nieuws? Heb je een vraag voor een van de studiogasten?
Bel dan naar 010 - 4364436 en geef je nu al op. Dan kom je tussen 18.00 en 19:00 uur zeker aan de beurt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp: +3197012113165 of mail: nieuws@rijnmond.nl!