FC RIJNMOND

Van Egmond geniet in FC Rijnmond: maak dingen mee bij Feyenoord die ik al 30 jaar niet heb meegemaakt

Bart Nolles, Michel van Egmond, Dennis Kranenburg en Harry van der Laan in FC Rijnmond
Bart Nolles, Michel van Egmond, Dennis Kranenburg en Harry van der Laan in FC Rijnmond © Rijnmond
Tijdens deze interlandbreak schoof auteur Michel van Egmond bij ons aan voor een nieuwe FC Rijnmond. Hij praat over zijn nieuwe boek ‘Voetbal kijken met Van Basten’ en over Feyenoord, de club die hij al heel zijn carrière volgt.
“De afgelopen 2,5 jaar heeft de club een metamorfose ondergaan en die is volgens mij nog niet klaar,” zegt Van Egmond. “Ik maak dingen mee die ik in al die 30 jaar niet heb meegemaakt. De wijze waarop mensen naar de wedstrijd gaan, het positieve wat er nu is. Het is een verdeelde club, de Feyenoord-familie kibbelt vaak, net zoals een echte familie. Maar met het succes merk je dat nu minder.”
“Van resultaten over de ontwikkelingen rondom de problemen achter de schermen bij Feyenoord hoor je nu ook minder. Maar die problemen moeten wel worden opgelost.” Er wordt dan gedoeld op de financiële situatie, na onder andere het afschieten van een nieuw stadion. Of de wisselingen binnen de commerciële afdeling.

Blessures bij Feyenoord

Alle clubs hebben last van het drukke voetbalprogramma. Blessures komen voor in alle competities en zijn objectief herleidbaar tot de grote hoeveelheid wedstrijden. Bij Feyenoord keerden Geertruida en Jahanbakhsh geblesseerd terug. Het meespelen van Geertruida tegen Excelsior lijkt waarschijnlijker dan bij Alireza Jahanbakhsh het geval is.

Slot gebruikt de persconferenties

Trainer Arne Slot krijgt het krediet voor het huidige succes in Rotterdam. Van Egmond over Slot: “Het is natuurlijk een control freak. Je merkt het ook aan de wijze waarop hij de media wil sturen. En dat lukt hem vaak ook nog, vind ik.”
“Hij gebruikt de persconferentie echt. Veel trainers gaan erheen alsof ze naar een vuurpeloton gaan. Slot gaat erheen om de algehele opinie te beoordelen. Dat doet hij ook slim.”
Harry van der Laan vult hem aan: “Slot is een trainer die graag het initiatief neemt. Hierin, maar dat zie je dus ook in het spel terug. Hij speelt op een manier waar veel mensen ook graag naar kijken.”

Oranje en nieuw boek

In FC Rijnmond gaat het ook over Oranje, dat naar het EK gaat in 2024. Van een hosanna stemming is bij de media en analytici geen sprake, hetgeen de spelers dan weer ergert. “Er moet iemand zijn die deze spelers weer terug met de voeten op de grond zet,” vindt Van Egmond. “Bij de NOS reageerde Wout Weghorst geïrriteerd op terechte kritische vragen. Hij moet zijn rol kennen. De man in het korte broekje moet antwoord geven op de vragen en niet bepalen welke vragen er gesteld worden.”
In zijn nieuwe bundel Voetbal kijken met Van Basten vertelt Michel van Egmond een serie eigenzinnige reportages over de sportonderwerpen die hem fascineren. Het is zijn meest persoonlijke boek tot nu toe. “Het langste verhaal gaat over Feyenoord, dat wil ik de mensen in Rijnmond toch graag meegeven.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl