HOBBY

Urban sketchers tekenen overal: ‘Eigenlijk een soort dagboek’

Urban sketching bij Rotterdamse kinderboerderij
Urban sketching bij Rotterdamse kinderboerderij © OPEN Rotterdam
Met een groepje van acht zijn ze neergestreken bij kinderboerderij De Blijde Wei de Rotterdamse wijk Ommoord. Allemaal een schetsblok, potloden, kwasten en pennen bij de hand. Urban sketchers trekken erop uit en tekenen in korte tijd wat ze zien.
Joanne zit met haar schetsboek voor zich aan een picknickbankje. Ze is één van de organisatoren. Aan Open Rotterdam vertelt ze: “Urban sketchen is eigenlijk tekenen op locatie, binnen of buiten. Vandaag is het lekker weer dus zijn we buiten, als het regent gaan we naar binnen.”
Elke keer kiest iemand anders van de groep de locatie. Flip laat een tekening van een vorige locatie zien: “Toen hebben we binnen bij Café Otto Hahn een tekening gemaakt.” Hij vindt het inspirerend om met een groep te tekenen: “Joanne heeft een goede techniek voor aquarellen, dat vind ik wel inspirerend, daar leer ik van.”

'Ik teken mijn leven'

Met grote glimlach zegt Joanne: “Ik vind alles mooi, ik wil de hele dag blijven om te tekenen.” Het urban sketchen is voor haar belangrijk: “Heel belangrijk, ik neem mijn schetsboek altijd mee. In de bus of metro, op het vliegveld, als ik wacht op eten, ik teken altijd.” Flip vult aan: “Het is eigenlijk een soort dagboek wat ik aanleg, ik teken mijn leven.
Dit is een verhaal van onze mediapartner OPEN Rotterdam

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl