WEERBERICHT

Het weer van vandaag: veel bewolking en motregen

Het weer van 21 november.
Het weer van 21 november. © Rijnmond
Vandaag krijgen we te maken met tamelijk veel bewolking, waaruit mogelijk wat motregen valt. Soms breekt de zon door en het wordt vanmiddag 10 of 11 graden. De noordoostenwind wint aan kracht en wordt matig, aan zee matig tot vrij krachtig.
Vanavond en vannacht klaart het landinwaarts breed op, met kans op mist of mistbanken, en wordt het landinwaarts koud. Aan zee wordt het ongeveer 4 graden, terwijl in het oosten van de regio rond de temperatuur daalt naar het vriespunt. Dit betekent dat het in ieder geval aan de grond in de oostelijke helft van de regio gaat vriezen.
Morgen, na het optrekken van eventuele mist en het ijsvrij maken van de autoruiten, laat de zon zich eerst landinwaarts geregeld zien en blijft het droog. In de loop van de middag raakt het vanuit het noordwesten meer bewolkt. De temperatuur bereikt overdag maximaal 7 graden. De zuidenwind neemt toe tot matig, aan zee tot vrij krachtig.

Vooruitzichten

Donderdag aan het eind van middag passeert vanuit het noorden een koufront met wat regen. Daar vooruit is het zacht, met een middagtemperatuur van ongeveer 13 graden en een stevige westenwind. Op vrijdag en zaterdag hebben we in een noordwestelijke stroming met enkele buien te maken, dat zijn gure buien met korrelhagel. De middagtemperatuur bedraagt op beide dagen 8 graden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl