112-NIEUWS

Brand op tanker die sojaolie vervoert geblust | Overvaller vlucht zonder buit weg

De brandweer blust de brand op een tanker in Gorinchem
De brandweer blust de brand op een tanker in Gorinchem © ZHZActueel
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws in de regio Rijnmond van dinsdag 21 november.

Brand op tanker die sojaolie vervoert geblust

Op een schip aan de Buiten de Waterpoort in Gorinchem is dinsdagavond brand uitgebroken. Daarbij ontstond lichte rookontwikkeling. De brand was bij de uitlaat van het schip, daar vatte isolatiemateriaal vlam.
De tanker ligt inmiddels aan wal. De brand is momenteel uit, zo meldt de woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. De oorzaak van de brand is niet bekend.
Er waren drie personen aan boord, maar de woordvoerder van de Veiligheidsregio benadrukt dat zij geen slachtoffers zijn.

Overvaller vlucht zonder buit weg

Aan de Kouwenoord in Rotterdam-Zuid heeft een man dinsdagmiddag geprobeerd om een tabaks- en tijdschriftenwinkel te overvallen. Die poging mislukte, waarna hij in donkere kleding en met een bedekt gezicht wegrende. Hij maakte niets buit.
De politie doet onderzoek na de overval op een tabakswinkel in Rotterdam
De politie doet onderzoek na de overval op een tabakswinkel in Rotterdam © MediaTV
Er zijn bij deze overval geen gewonden gevallen. De politie heeft de verdachte nog niet aangehouden.

Politie vindt handvol wapens in Rotterdamse container

De politie heeft twee weken geleden in Rotterdam-Spaanse Polder twee jachtgeweren en een klein handvuurwapen in beslag genomen. Een verhuurder van opslagcontainers trof deze wapens aan tijdens het opruimen van een oude container.
De wapens die de Rotterdamse politie vond in een container
De wapens die de Rotterdamse politie vond in een container © Politie
De eigenaar van de achtergelaten container was niet meer te achterhalen. De politie prijst de melding van de verhuurder. "De alerte ondernemer wordt niet vervolgd", benadrukt de politie.

Vermiste man (75) overleden aangetroffen

De politie heeft dinsdag de vermiste 75-jarige man uit Melissant gevonden. Hij lag in het water en was overleden. De man was zoek sinds maandagavond. Volgens de politie gaat het niet om een misdrijf.
Een team vrijwilligers zocht maandagavond in de buurt van de Fabiusstraat, waar de man woont. De zoektocht, onder meer met drones, leverde toen niets op.

Weer preventief fouilleren in Ridderkerk

Vanaf vrijdag 1 december gaat gemeente Ridderkerk in twee gebieden preventief fouilleren. Aanleiding is de toename van het aantal geweldsincidenten in deze plaats.
Het gaat om het gebied rond de middelbare scholen Gemini College en Máximacollege, en het gebied in en rondom het centrum. In deze gebieden mag de politie zes maanden lang iedereen controleren op het bezit van messen en wapens.
De politie doet onderzoek na de schietpartij op de Olmenlaan in Ridderkerk
De politie doet onderzoek na de schietpartij op de Olmenlaan in Ridderkerk © MediaTV - Killian Lindenburg
In 2020 werd preventief fouilleren ook al in Ridderkerk ingevoerd. “Preventief fouilleren is een zwaar middel, maar we vinden het wel nodig. Het wapenbezit en -gebruik onder jongeren neemt helaas ook in Ridderkerk toe. We doen er daarom alles aan om dat de kop in te drukken. Het dragen van wapens mag simpelweg niet normaal worden gevonden”, schrijft burgemeester Marco Oosterwijk.

Wartburg-Guido de Bres ontruimd na gas in serverruimte

Het Wartburg-Guido de Bres aan de Smeetslandseweg in Rotterdam-Lombardijen is dinsdagochtend ontruimd nadat er gas uit de serverruimte van het schoolgebouw kwam. Een monteur was bezig met het leeghalen van het aircosysteem toen er gas ontsnapte. Na enkele seconden volgde hierna een knal. Het brandinstallatiesysteem werd vervolgens geactiveerd, waarna de paar honderd leerlingen naar buiten moesten.
De hulpdiensten kwamen massaal ter plekke voor de explosie melding bij de Guido de Bres.
De hulpdiensten kwamen massaal ter plekke voor de explosie melding bij de Guido de Bres. © MediaTV
Uit voorzorg werd het Team Explosieven Verkenning gealarmeerd, maar dit bleek niet nodig. De leerlingen konden na een klein half uur weer terug naar hun lokaal.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl