TWEEDE KAMER 2023

Woensdag stemmen op een FC Rijnmond-analyticus? Het kan!

Robert Maaskant als trainer van VVV Venlo voor het eredivisieduel met Feyenoord
Robert Maaskant als trainer van VVV Venlo voor het eredivisieduel met Feyenoord © OrangePictures
Een verrassende naam tussen de kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen is die van Robert Maaskant. Als nummer tien van de PartijvdSport prijkt de graag geziene gast in FC Rijnmond op de lijst. De oud-trainer uit Schiedam heeft vertrouwen in een goede afloop. "Een zetel is mogelijk."
Op de vraag waarom hij zich verkiesbaar stelt klinkt eerst hard gelach, daarna geeft Maaskant antwoord. "Ik ben enorm begaan met sport en bewegen. Ook denk ik dat het heel veel goed kan doen. Samen met de andere kandidaten (waaronder oud-topsporters, red.) kwamen we op de conclusie dat sport en bewegen niet genoeg stem heeft. Ik ben helemaal bij het begin gevraagd om mee te doen en zei gelijk ja."
FC Rijnmond met van links naar rechts: Bart Nolles, Ali Boussaboun, Dennis Kranenburg en Robert Maaskant
FC Rijnmond met van links naar rechts: Bart Nolles, Ali Boussaboun, Dennis Kranenburg en Robert Maaskant © Rijnmond
In bijna alle punten van de partij komt sport terug. Zo wil de PartijvdSport mensen stimuleren en faciliteren om gezonder te eten, te stoppen met roken en voldoende te sporten. Dit wil de partij bereiken door onder meer gezond gedrag te belonen. "Vrij sporten tot 21 draagt daar ook aan bij. Daarnaast bestrijd je overgewicht." Verder los je volgens Maaskant met sport een sociaal-cultureel probleem op. "Integratie is zelden een probleem als iedereen kan sporten." De Schiedammer is naar eigen zeggen breed opgeleid in de sport.
"Een zetel is mogelijk. 380 duizend mensen hebben onze petitie ondertekend. Je ziet dat het leeft en dat veel sportaanbieders best een aardige stem kunnen hebben", vertelt Maaksant, die ook lid is van de sportraad van Breda. "Mensen hoeven niet op mij te stemmen, maar op de partij. Ik hoop dat mensen de moeite nemen om het programma te lezen. Dat ze zich bewust worden van het effect en zien dat er daadwerkelijk iets aan te doen is."
Of Maaskant ook echt in Tweede Kamer wil? "Ik niet, maar dat risico loop ik volgens mij ook niet", lacht hij.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl