nieuws

Prijs voor Dordts zeevisserijbedrijf

14-08-Inktviskotter.jpg
14-08-Inktviskotter.jpg
ROTTERDAM - Anton Dekker brengt met zijn kotter, de SL9 Johanna, de allerbest verzorgde vis aan wal. Het Dordtse zeevisserijbedrijf onderscheidt zich volgens het Productschap Vis met het aanleveren van verse, goed verzorgde vis en krijgt de Productschapsprijs.
De bemanning zorgt dat de inktvis, rode mul en rode poon zo snel mogelijk schoon in het koelruim ligt en twee keer per week wordt gelost.
Dekker en zijn bemanning vissen sinds twee jaar op pijlinktvis in het Kanaal en de Noordzee. Daarmee zijn zij de enige inktvis-vissers van Europa. Naast 900.000 kilo inktvis per jaar, halen ze ook rode mul, en rode poon naar boven. De vis wordt bij de visafslag in Scheveningen verkocht.
Grootste afnemers zijn de landen rond de Middellandse Zee. Gedurende het hele jaar worden door het Productschap Vis per vissersvaartuig cijfers toegekend voor versheid, verzorging en behandeling van zeevis en garnalen. Daarbij wordt ook gelet op de kistenvulling en de wijze van vissen.
De toekenning van de Productschapsprijs gebeurt op voordracht van de buitendienstmedewerkers van het Productschap Vis, die de verzorging van de vis aan boord beoordelen. De prijs wordt in augustus in Harlingen uitgereikt.