112

Auto in brand gestoken tijdens burenruzie | Twee supermarkten kort na elkaar overvallen door man met vuurwapen

Iemand zou een ruitje hebben ingeslagen en daarna iets in de auto hebben gegooid.
Iemand zou een ruitje hebben ingeslagen en daarna iets in de auto hebben gegooid. © Nieuws op Beeld
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws in de regio Rijnmond van woensdag 22 november.

Twee supermarkten kort na elkaar overvallen door man met vuurwapen

In Dordrecht heeft een man woensdagavond kort na elkaar twee supermarkten overvallen. Hij dreigde met een vuurwapen en ging er met geld vandoor.
Kort na 20:30 uur was de eerste overval op het Van Eesterenplein. Rond 21:00 sloeg de man toe in een supermarkt op de Dubbelsteynlaan West Bij de overvallen is niemand gewond geraak. "Het supermarktpersoneel bleef ongedeerd, maar geschrokken achter", meldt de politie.

Politiehonden vinden buit van inbreker: 22.000 euro

De politie heeft afgelopen zaterdag een 52-jarige man opgepakt voor een inbraak in Dordrecht. De aanhouding vond plaats in Den Haag, na een achtervolging. Met hulp van surveillancehonden is ook een buitgemaakt geldbedrag teruggevonden, heeft de politie vandaag bekendgemaakt.
De inbraak was afgelopen vrijdag in de Verlengde Schoolstraat in Dordrecht. Uit het huis werden sieraden, een bankpas en 22 duizend euro gestolen. Haagse agenten herkenden de verdachte toen hij in de wijk Vrederust liep. Toen de man een politieauto zag, zette hij het op een rennen. Op zijn vlucht gooide hij iets weg. Politiehonden vonden later een tas met ruim 20 duizend euro. Het geld wordt teruggegeven aan de bestolen Dordtenaar.
Archieffoto
Archieffoto © Rijnmond

Man dreigt met hakbijl tijdens ruzie in supermarkt

In een supermarkt de Picassopassage in Capelle aan den IJssel heeft een man dinsdagavond een bijl uit zijn tas gehaald. Dat gebeurde bij een ruzie. Volgens een klant werd de man met de bijl zo'n veertig keer verbaal bedreigd. Daarbij zou onder meer "Ik sla je tanden uit bek", zijn geroepen.
Een van de klanten in de winkel greep in en wist de man met de bijl zover te krijgen dat hij die weer in zijn tas stopte. Toen de politie later aankwam, was de man met de bijl gevlucht. Er is nog naar hem gezocht, onder meer met een helikopter. De politie gaat camerabeelden bekijken en hoopt de verdachte op die manier op te sporen. De klant die ingreep heeft van de supermarkt taart en bloemen gekregen. "De politie en de medewerkers van de Albert Heijn zeiden: 'Je bent een held'. Ik antwoordde: 'Nee, ik ben geen held. Ik ben een mens, ik help iemand in nood."
Hakbijl ter illustratie.
Hakbijl ter illustratie. © Archieffoto.

Auto in brand gestoken tijdens ruzie

Agenten zijn in de Beverwaard in Rotterdam op zoek naar een man, die ervandoor is gegaan, nadat hij een auto in brand heeft gestoken. Dat laten buurtbewoners aan Rijnmond weten. Er zou sprake zijn van een burenruzie. De man was zo boos over de herrie van de bovenburen, dat hij een zijruit van de auto van de bovenbuurman intikte.
Daarna gooide hij iets brandends in de auto. De brand was vrij snel onder controle, maar de wagen is grotendeels uitgebrand. Ook de auto ernaast liep flinke schade op. De politie heeft in het huis naar de onderbuurman gezocht, maar die werd niet gevonden.
De schade na de autobrand.
De schade na de autobrand. © Rijnmond

Man die agent mishandelde en vluchtte meldt zich bij politie

De man die vorige week in Alblasserdam een agent sloeg en vluchtte, is aangehouden. De man meldde zich dinsdag op het politiebureau.
Op maandag 13 november kwamen politieagenten langs bij de woning van de 34-jarige man, aanleiding was een openstaande gevangenisstraf. Dat gebeurde aan de Savornin Lohmanweg. De man wilde zijn deur niet openen, daarom gebruikte de politie een stormram om binnen te komen. Vlak voor de aanhouding, sloeg de man een agent. Daarna sprong hij van zijn balkon en sloeg hij op de vlucht.
Na het incident werd een grote zoekactie opgezet. Ook een politiehelikopter is daarbij ingezet. Sindsdien was de man spoorloos. Het gaat om een celstraf van enkele dagen.
De politie deed onderzoek na de mishandeling van een agent op de Savornin Lohmanweg in Alblasserdam
De politie deed onderzoek na de mishandeling van een agent op de Savornin Lohmanweg in Alblasserdam © ZHZActueel

Politie rukt uit voor nepslang

De politie kreeg woensdagochtend een opvallende melding: 'Er krioelt een slang door het centrum van Maassluis.' De melding werd serieus genomen, zeker nadat maandag een slang ontsnapte uit een woning in Tilburg.
Toen de politie poolshoogte kwam nemen, bleek het loos alarm. Het ging om een nepslang.
De nepslang die is gevonden in Maassluis.
De nepslang die is gevonden in Maassluis. © Politie

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl