Video: politie rukt massaal uit voor arrestatie met getrokken wapens in IJsselmonde

De politie is zondag aan het einde van de middag massaal uitgerukt naar Rotterdam-IJsselmonde voor een arrestatie op de weg. Met getrokken vuurwapens hielden agenten een man, een vrouw en een derde inzittende aan in een auto op de John F. Kennedyweg/Stadionweg.

Een ooggetuige filmde een deel van de arrestatie. Op de beelden is te zien hoe twee verdachten op hun knieën met de handen omhoog achter de auto zitten. "Opeens hoorden we geschreeuw. Die man kwam al snel uit de auto en moest achteruit lopen. De dame die ernaast zat ook."

Bedreiging met vuurwapen in Gouda

De aanleiding van de arrestatie was een melding van een bedreiging met een vuurwapen aan de Isoldestraat in Gouda. Daar zag iemand een aantal mensen in een auto wegrijden, vertelt een woordvoerder van de politie. Die auto werd even later gesignaleerd bij Zuidplas. De politie heeft het voertuig gevolgd en in Rotterdam weten te stoppen.

Omdat de verdachten als vuurwapengevaarlijk werden gezien, deden agenten dat met getrokken wapens. Er zijn drie inzittenden aangehouden.

Veel politie

De straat werd in de richting van de Kuip afgezet. "Er is heel veel politie. We moesten doorrijden van de politie, maar later zagen we ook op de A16 heel veel politieauto's die kant op rijden", zegt de getuige die het filmpje met zijn telefoon maakte.

Een andere getuige zegt ook in het centrum veel burgerpolitieauto's met zwaailichten die kant op hebben zien rijden.

Verkeer werd omgeleid over de weg die parallel aan de grote tweebaansweg loopt waarop de aanhouding plaatsvond.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Politie Rotterdam-IJsselmonde
Deel dit artikel: