nieuws

PVV-voorman wil uitslag eigen enquête corrigeren

Maurice Meeuwissen
Maurice Meeuwissen
Maurice Meeuwissen van de PVV in Rotterdam wil de uitslag van zijn eigen enquête over kunst en cultuur in de stad aanpassen. Hij had gehoopt dat de poll op social media zou leiden tot massale steun voor vermindering van het kunstbudget. Maar het tegenovergestelde blijkt het geval.
"Dit weekend is een leger trollen op de kunst- en cultuurpoll aan het reageren", schrijft Meeuwissen op Facebook. "Einduitslag wordt uiteraard gecorrigeerd."
Als inleiding bij de enquête meldt de PVV-voorman dat Rotterdam het "enorme bedrag van 150 miljoen" uitgeeft aan kunst en cultuursubsidies. "Geld dat daardoor onder andere niet naar zorg en veiligheid gaat! Moet er minder of meer naar kunst en cultuur?"
Zes procent van de stemmers vindt tot nu toe dat er veel minder geld naar cultuur moet. Bijna driekwart blijkt juist voor verhoging van het cultuurbudget te zijn. Meeuwissen heeft daar nu het stempel 'Fake news' op gezet.
De 150 miljoen euro waar Meeuwissen het over heeft, blijkt overigens niet correct. De gemeente Rotterdam laat desgevraagd weten dat jaarlijks 129 miljoen aan kunst en cultuur wordt uitgegeven.
Op Twitter is de enquête een veelbesproken onderwerp. Zo stelt iemand voor om minder subsidie naar de PVV te laten gaan. "Ik geloof dat Nederland een beetje klaar is met die herrieschoppers: veel geschreeuw en weinig wol.."
"PVV vindt de Nederlandse cultuur toch zo belangrijk?", reageert een ander. "Nou ineens niet meer?"
Meeuwissen krijgt op Twitter ook ongevraagd advies: "Meneer u moet besturen, niet peilen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl