BUREAU RIJNMOND

Hoogbejaarde bewoner durft niet meer terug naar huis na gewelddadige beroving

Hoogbejaarde bewoner durft niet meer terug naar huis na gewelddadige beroving
Hoogbejaarde bewoner durft niet meer terug naar huis na gewelddadige beroving © Bureau Rijnmond
Een traumatische ervaring beleeft een hoogbejaarde inwoner van Hellevoetsluis. Twee mannen dringen zijn woning binnen. Eén van hen duwt hem hardhandig tegen de grond. Hij raakt daarbij gewond. De andere overvaller doorzoekt zijn huis. Ze gaan er vandoor met contant geld en een portemonnee. De impact die de overval op de man heeft is enorm. Hij durft niet meer terug naar huis.
Het 95-jarige slachtoffer woont aan de Zuiddijk in een vrijstaand nogal afgelegen huis. Hij wordt op 1 november rond 20.50 uur door het tweetal verrast. Eén overvaller grijpt het slachtoffer direct bij de keel en duwt hem op de grond. Als de rooftocht door het huis is afgerond blijft het slachtoffer achter in shock en met veel pijn aan keel en hoofd. Sindsdien heeft de bejaarde man nachtmerries en is hij bang in zijn eigen huis.
De overvallers hebben een lichte huidskleur en spreken tijdens de beroving in een voor het slachtoffer onbekende buitenlandse taal. Verder hebben ze een sportief uiterlijk en zijn ze ongeveer 1 meter 75 lang. De overvallers dragen allebei een pet. De politie is op zoek naar meer informatie en naar camera-opnames die avond op en in de buurt van de Zuiddijk.
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl