nieuws

Asbestvezels ontdekt op metrostation Stadhuis; voorlopig geen metro's

Er rijden geen metro's tussen Rotterdam Centraal en station Beurs nadat er asbestdeeltjes zijn ontdekt bij station Stadhuis. Eerder werd gesproken over 'spoedwerkzaamheden'.
"Vanmiddag om 13.30 uur heeft ons het bericht bereikt dat er tijdens werkzaamheden op metrostation Stadhuis vanochtend asbestvezels zijn aangetroffen. We hebben onmiddelijk het station ontruimd en afgesloten voor de veiligheid van reizigers en medewerkers", schrijft de RET in een verklaring.
De RET vraagt reizigers die vandaag op metrostation Stadhuis zijn geweest een mail te sturen met onder meer het tijdstip waarop ze het station hebben bezocht.
Volgens een woordvoerder van de RET wordt nu onderzocht wat de blootstelling aan de deeltjes betekenen voor reizigers en medewerkers. Meer informatie is er voorlopig niet, zegt een woordvoerder.
Sinds 14.00 uur ligt het metroverkeer stil tussen Rotterdam Centraal en Beurs. De RET geeft het advies om de tram te gebruiken als alternatief. Hoe lang het schoonmaken van het station gaat duren is niet duidelijk.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl