FEYENOORD

Geertruida inzetbaar bij Feyenoord, dat volgens Slot tegen 'voorbeeldclub' Excelsior speelt

Arne Slot vorig seizoen tijdens Excelsior-Feyenoord
Arne Slot vorig seizoen tijdens Excelsior-Feyenoord © Hans van der Valk/Orange Pictures
Feyenoord is 'behoorlijk goed' uit de interlandperiode gekomen. Dat zegt trainer Arne Slot, die zaterdag in de stadsderby tegen Excelsior wel Alireza Jahanbakhsh moet missen. Lutsharel Geertruida viel vorige week weg bij het Nederlands elftal maar is dit weekend wel gewoon inzetbaar.
Verder heeft Slot nog een drietal spelers, Gernot Trauner, Yankuba Minteh en Luka Ivanusec, die nog geen drie wedstrijden in ruim een week tijd kunnen spelen. Na Excelsior wacht dinsdag Atlético Madrid-thuis in de Champions League voor Feyenoord, volgend weekend komt koploper PSV naar De Kuip. "Dat moeten we per wedstrijd bekijken."
Santiago Gimenez speelde afgelopen week nog met Mexico tegen Honduras (en schoot een strafschop overtuigend binnen). Hij landde donderdagmiddag op Schiphol en trainde vrijdag weer mee bij Feyenoord. De bondscoach van Mexico liet zich vorige week uit over de spits van Feyenoord, die volgens hem een stap hogerop moet maken.
"Iedereen mag zijn eigen mening hebben, dat is overal op wereld een groot goed", zegt Slot. "Ik denk dat Gimenez zeker bij ons en ook in de eredivisie voldoende ruimt heeft om zich te ontwikkelen. Hij is niet de enige in onze selectie die in de belangstelling staat denk ik zo."
Feyenoord gaat zaterdag op bezoek bij de nummer zeven van de eredivisie, want dat is Excelsior nu. "Ze maken een betere indruk dan vorig seizoen", vindt Slot. "Het is een voorbeeldclub waar ze echt beleid maken en de trainer ook echt laten zitten. Ze hebben goede spelers gehaald afgelopen zomer en een uitstekende staf die ze herkenbaar, goed en heel gevarieerd laten voetballen. Het is totaal terecht dat ze staan waar ze staan."
Slot blij met compliment van Excelsior-collega: 'Dat vind ik echt heel leuk om te horen'
Excelsior-Feyenoord begint zaterdag om 16:30 uur en is helemaal live te volgen in Radio Rijnmond Sport.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl