FC RIJNMOND

Pot rekent op succesvolle week Feyenoord en opteert voor wissel in basiself tegen Excelsior

FC Rijnmond met Cor Pot
FC Rijnmond met Cor Pot © Rijnmond
Feyenoord wacht met Excelsior-uit, Atlético-thuis en PSV-thuis een bijzonder pittige week. Cor Pot, voormalig assistent-trainer in De Kuip, heeft er wel vertrouwen in. "Ik reken op een zeer succesvolle week voor Feyenoord", zegt hij in FC Rijnmond.
Lutsharel Geertruida is in de stadsderby tegen Excelsior gewoon inzetbaar bij Feyenoord. Bij Gernot Trauner is het nog maar de vraag of hij zaterdag in de basis zal starten. Volgens Slot is de aanvoerder van Feyenoord in ieder geval nog niet klaar voor drie volle wedstrijden in ruim een week tijd. Analyticus Michiel Kramer vindt dat gek, Pot ziet een breder nadeel voor Feyenoord.
"Feyenoord heeft een smalle selectie, zeker ook achterin", aldus de oud-trainer. "Als Trauner wegvalt heb je Geertruida voor die plek en kun je Nieuwkoop als rechtsback opstellen. Maar daarachter is het smal. Marcos Lopez heeft al een keer rechtsback gestaan en Thomas Beelen speelt nooit. Op het middenveld heeft Feyenoord iets meer keus, maar ook daar heb je met een Thomas van den Belt spelers die nooit aan spelen toekomen."
"PSV heeft betere wisselspelers, zowel op het middenveld als voorin", vervolgt Pot. "Dat is een kwaliteit die beslissend kan worden in de race om het kampioenschap."

Ueda

Een van de aanvallende wissels van Feyenoord was behoorlijk op schot in de afgelopen interlandperiode. Ayase Ueda scoorde vijf keer in twee wedstrijden voor de nationale ploeg van Japan en keerde, in tegenstelling tot Santiago Gimenez, zonder jetlag terug in Rotterdam. "Gebruik hem nu, ideaal", zegt Pot. "Ik zou Ueda nu laten spelen, hij zit in een goede flow. Ik zou tegen Excelsior met hem in de basis beginnen."
Ayase Ueda viert het eigen doelpunt dat Atletico Madrid tegen Feyenoord maakt
Ayase Ueda viert het eigen doelpunt dat Atletico Madrid tegen Feyenoord maakt © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Feyenoord-watcher Dennis van Eersel merkt op dat Arne Slot niet graag rouleert. Michiel Kramer, zelf spits van beroep, begrijpt dat. "Maar de jongens op de bank willen ook hun waarde hebben en erbij horen. Dus hij zou best wat meer kunnen rouleren, zeker tegen Excelsior waartegen je veel balbezit zal hebben en veel kansen kunt creeeren. Ueda kan echt wel zijn waarde hebben als je veel in de zestien van de tegenstander bent."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl