FEYENOORD

Analyse: 'Tegengoals van Feyenoord enorme blunders, dat kan tegen Atlético echt niet'

Excelsior-aanvaller Lazaros Lamprou geeft Feyenoord het nakijken met de aansluitingstreffer
Excelsior-aanvaller Lazaros Lamprou geeft Feyenoord het nakijken met de aansluitingstreffer © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Feyenoord deed zaterdag in de eredivisie goede zaken door Excelsior te verslaan met 4-2, maar Jan Everse maakt zich met het oog op de wedstrijd in de Champions League tegen Atlético Madrid wel zorgen over de makkelijk weggegeven doelpunten van de ploeg van trainer Arne Slot. "Dat zijn gewoon enorme blunders", zegt de oud-trainer.
Bij de 1-1 van Excelsior ging Igor Paixao enorm in de fout en ook bij de tweede treffer van de Kralingers klungelde Feyenoord. "Wat doet Mats Wieffer daar nou met die bal terug op David Hancko? Hij brengt hem in de problemen. Als je tegen Excelsior al twee doelpunten tegen krijgt, dan wordt het dinsdag tegen Atlético helemaal lastig, met Alvaro Morata en Antoine Griezmann voorin. Ze moeten wel beseffen dat ze dinsdag niet zo kunnen spelen. Dan krijg je drie of vier goals tegen."
Feyenoord scoorde vier keer tegen de stadsgenoot, maar miste ook enorm veel kansen. "Santiago Gimenez maakt drie doelpunten en mist twee opgelegde kansen. Drie op vijf, dat is wel netjes. Maar tegen Atletico krijgt hij niet vijf kansen."
Everse heeft wel goede hoop dat Feyenoord de eerdergenoemde fouten in de Champions League niet maakt. "Ik denk dat ze tegen Atletico scherper en gemotiveerder zijn. Veel jongens komen net terug van interlands, misschien is het ook een beetje gemakzucht. Calvin Stengs heb ik vandaag, op een assist na, ook niet echt gezien."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl