112-NIEUWS

Aldi in Schiedam overvallen door man met vuurwapen | Auto door brand verwoest in Vlaardingen

De supermarkt waar de overvaller toesloeg.
De supermarkt waar de overvaller toesloeg. © JB Media
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws in de regio Rijnmond van zondag 26 november.

Auto total loss door brand in Vlaardingen

Aan de Mercuriusstraat in Vlaardingen is zondagavond een auto verloren gegaan door brand. Twee auto's die naast de brandende wagen stonden liepen schade op, net als de loods waar de auto voor stond. De melding over de brand kwam rond 19:00 uur binnen. Brandstichting wordt niet uitgesloten.
De brandweer blust de wagen op de Mercuriusstraat.
De brandweer blust de wagen op de Mercuriusstraat. © JB Media

Man met vuurwapen overvalt Aldi in Schiedam

Supermarkt Aldi aan de Borodinlaan in Schiedam is zondagmiddag overvallen. Dat gebeurde door een man die een vuurwapen bij zich had. Hij is door de politie aangehouden, nadat omstanders hem hadden overmeesterd. De 54-jarige verdachte sloeg op zijn vlucht iemand in het gezicht. Het slachtoffer is nagekeken door ambulancepersoneel en hoefde niet naar het ziekenhuis.

Drie gewonden en vier aanhoudingen bij steekpartij

In een woning aan de Oldegaarde op Rotterdam-Zuid zijn zondagochtend rond 07:10 uur drie gewonden gevallen bij een ruzie tussen bekenden. Daarbij werd over en weer gestoken. Twee van de mannen waren nog in de woning toen de politie arriveerde. Zij zijn aangehouden.
De derde gewonde zou van het balkon zijn gesprongen. Agenten troffen hem in de omgeving aan met nog een andere man. Beiden zijn aangehouden. Wat er precies gebeurd is in de woning, wordt nog onderzocht. De verdachten zijn vier mannen van 29, 30, 33 en 35 jaar oud en komen allemaal uit Rotterdam.

Flinke schade aan portiek na explosie

Aan de Ooltgensplaatweg in Rotterdam-Charlois is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest in een portiek. Dat gebeurde kort na middernacht. De portiek liep flinke glasschade op en er werd een gat in de toegangsdeur geslagen. Niemand raakte gewond.
Explosievenspecialisten zijn ter plaatse gekomen om onderzoek te doen. De politie vraagt getuigen of mensen met camerabeelden om zich te melden.

Man (69) en vrouw (68) zwaargewond na heftige aanrijding

De auto waarin de man en de vrouw zaten.
De auto waarin de man en de vrouw zaten. © MediaTV
Op de 's-Gravenlandseweg in Schiedam, naast de brandweerkazerne, heeft zaterdagavond een ernstig verkeersongeluk plaatsgevonden. Rond 22:30 uur ramde een automobilist met hoge snelheid tegen een betonnen paal van het spoorviaduct. De auto liep enorme schade op.
De bestuurder van de auto, een man van 69, is door de brandweer uit de auto gehaald. Naast hem zat zijn vrouw van 68. Beiden zijn met zeer zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe zij er nu aan toe zijn. Volgens een woordvoerder van de politie verloor de man om onbekende reden de macht over het stuur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl