nieuws

Jonge Hoogvlietse vrouw op fiets verongelukt in Spijkenisse

spijkenisse.cropresize.tmp.jpg
spijkenisse.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Bij een aanrijding op de Groene Kruisweg in Spijkenisse is donderdagavond een jonge vrouw (19) op de fiets om het leven gekomen. Het ongeluk had plaats ter hoogte van bioscoop Arcaplex.
Het slachtoffer uit Hoogvliet reed rond negen uur 's avonds op haar fiets toen ze bij het oversteken door een auto werd geschept. Volgens omstanders was de auto de kruising in de richting Hoogvliet met hoge snelheid genaderd. Op de bewuste plek mogen auto's maximaal 80 kilometer per uur rijden.
Hulpverleners hebben de vrouw nog geprobeerd te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.
De kruising wordt sinds november 2009 gerenoveerd voor een extra afslag. De nieuwe verkeerslichten zijn besteld en worden eind mei terug geplaatst, heeft de gemeente Spijkenisse bevestigd. De gemeente zal na uitkomst van het technisch onderzoek van de politie bekijken of de situatie tot eind mei wordt aangepast.
Geregelde gebruikers van het kruispunt vinden dat de verkeerssituatie 's avonds minder overzichtelijk is, omdat de verlichting niet afdoende zou zijn.
De 27-jarige autobestuurder uit Hoogvliet is door de politie aangehouden. Uit onderzoek is gebleken dat hij geen alcohol had gedronken.
De situatie terplekke: afbeelding Google Maps
Grotere kaart weergeven
foto: Peter Konings
by