112-NIEUWS

Bewoner aangehouden na brand in huis | Verdachte schietpartij Ahoy vrijgelaten

Bewoner sticht brand in huis aan Zaagmolenstraat en wordt aangehouden
Bewoner sticht brand in huis aan Zaagmolenstraat en wordt aangehouden © MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws in de regio Rijnmond van maandag 27 november.

Bewoner aangehouden na brand in huis

Aan de Zaagmolenstraat in het Oude Noorden van Rotterdam heeft brand gewoed in een huis. De vlammen sloegen een tijdje uit het raam en er kwam veel rook vrij.
Niemand raakte gewond. De politie heeft de bewoner aangehouden voor brandstichting.

Verdachte schietpartij Ahoy vrijgelaten

Een van de twee verdachten die dit weekend zijn opgepakt na de schietpartij in Rotterdam Ahoy is weer op vrije voeten. Hij is ook geen verdachte meer, laat de politie weten. Een tweede verdachte, een man van 31, zit nog wel vast.  
Zaterdag werd een 20-jarige man neergeschoten na een feest. Dat was rond 04:30 uur. Het slachtoffer raakte zwaargewond, maar is buiten levensgevaar.
Kort na de schietpartij werden op het voorplein twee mannen aangehouden voor het aanvallen van agenten en belediging
Kort na de schietpartij werden op het voorplein twee mannen aangehouden voor het aanvallen van agenten en belediging © MediaTV

Doorrijder Nieuw-Lekkerland vermoedelijk onwel

Een bestuurder die afgelopen weekend na een aanrijding in Nieuw-Lekkerland doorreed, heeft vermoedelijk onderweg een beroerte gehad. Volgens Alblasserdamsnieuws.nl praatte de oudere man verward en is hij door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Even ervoor had hij langs de Lekdijk een aanrijding veroorzaakt, waarbij een vrouw lichtgewond raakte. Hij reed door en veroorzaakte nog op meerdere plekken schade en reed van een talud. De Alblasserdammer wist nog wel naar zijn huis te rijden.
De auto raakte op meerdere plekken beschadigd
De auto raakte op meerdere plekken beschadigd © Alblasserdamsnieuws.nl

Vrachtwagen verliest lading aardappelen

Op de rotonde bij De Sprong in Hellevoetsluis is zondagmiddag een vrachtwagen een lading aardappelen verloren. Door onbekende oorzaak scheurde de zijkant van de oplegger open, zo is te zien op foto's.
De oplegger was tot de nok toe gevuld met aardappelen. Een groot deel ervan kwam op de weg te liggen. Voor zover bekend raakte niemand gewond.
Een groot deel van de aardappelen kwam op de weg te liggen.
Een groot deel van de aardappelen kwam op de weg te liggen. © Wil van Balen

Omstanders overmeesteren overvaller

In Schiedam hebben omstanders zondagmiddag een overvaller overmeesterd. De man kwam een supermarkt aan de Vivaldilaan binnen en dreigde met een vuurwapen. De cassière was niet onder de indruk en pakte het wapen af. Daarna sloeg de overvaller op de vlucht.
In zijn vlucht sloeg de man nog iemand in het gezicht. Een eindje verderop werd hij overmeesterd door meerdere omstanders. Daarna hebben agenten hem meegenomen. Het wapen bleek later een balletjespistool te zijn.
Omstanders overmeesteren winkeldief in Schiedam
Omstanders overmeesteren winkeldief in Schiedam © Flashphoto

Sinkhole door kapotte waterleiding

Aan de Tolhuis in Zwijndrecht is zondagavond een sinkhole ontstaan. De oorzaak bleek een breuk in een waterleiding. Het lek is snel gedicht. Vandaag wordt de weg gerepareerd.
Door de kapotte leiding hadden enkele huizen in de buurt een tijdje geen water. Daarnaast heeft een aantal omwonenden het advies gekregen om de komende paar dagen hun kraanwater eerst drie minuten te koken.
Sinkhole door kapotte waterleiding in Zwijndrecht
Sinkhole door kapotte waterleiding in Zwijndrecht © Gemeente Zwijndrecht

Man beschoten in auto

In het centrum van Rotterdam is in de nacht van zondag op maandag een man beschoten in een auto. Dat gebeurde iets na middernacht op het Stroveer. Volgens de politie is het slachtoffer 'op eigen gelegenheid' naar het ziekenhuis gebracht.
Hij is aanspreekbaar en buiten levensgevaar. De schutter zou zijn weggerend, een andere auto zijn ingestapt en gevlucht. Er is nog niemand opgepakt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl