FEYENOORD

Feyenoord presenteert Etiënne Reijnen als assistent van Slot

Etiënne Reijnen in 2020 als speler in het shirt van PEC Zwolle
Etiënne Reijnen in 2020 als speler in het shirt van PEC Zwolle © Orange Pictures
Het hing al even in de lucht, maar Etiënne Reijnen komt per direct over van Cambuur naar Feyenoord. Hij is de opvolger van voormalig assistent-trainer Marino Pusic, die onlangs vertrok naar Shakhtar Donetsk voor een avontuur als hoofdtrainer.
Opmerkelijk genoeg was Reijnen net enkele maanden bezig aan zijn baan als technisch directeur in Leeuwarden. Na enkele maanden stopt hij daar nu mee. Feyenoord heeft een afkoopsom betaald aan Cambuur.
"Het is een enorme eer om bij Feyenoord in deze functie aan de slag te gaan", licht Reijnen op de website van Feyenoord toe. "Zo’n kans bij een topclub komt niet snel voorbij. De prestaties en groei van Feyenoord de afgelopen jaren onder deze staf zijn indrukwekkend. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om die samenwerking verder te ondersteunen."
Reijnen speelde tijdens zijn spelersloopbaan voor FC Zwolle, AZ, Cambuur, FC Groningen, Maccabi Haifa en eindigde als voetballer bij PEC Zwolle. Bij die laatste club was hij na zijn loopbaan actief als scout, om na twee jaar door te schuiven naar de positie van assistent-trainer.
Reijnen en Slot kennen elkaar nog vanuit hun gezamenlijke tijd in Zwolle. De geboren Zwollenaar speelde in het seizoen 2010-2011 samen met Slot bij PEC. Later was Slot assistent bij Cambuur toen Reijnen daar als speler actief was.
Het feit dat ze elkaar kennen was voor Arne Slot een pré. "Ik heb er goed over nagedacht, zoals je mag verwachten. Als je iemand aantrekt middenin het seizoen, dan moet je die al goed kennen en niet opnieuw beginnen om iemand goed te leren kennen. Maar je kijkt ook altijd naar kwaliteit, ook niet geheel onbelangrijk", legde Arne Slot uit tijdens de persconferentie voorafgaand aan het Champions League-duel met Atletico Madrid.
De tekst gaat verder onder de video
Arne Slot legt uit waarom hij Reijnen er graag bij heeft
"Etienne is een talentvolle trainer. Het is niet voor niets dat zijn vorige trainer Dick Schreuder, die ik als trainer hoog heb zitten, veel heeft gebeld om hem mee te vragen naar Spanje. Dat geeft aan dat hij ook een hele talentvolle trainer is. En ik denk dat we dat ook zochten, met de ervaring die we met Sipke Hulshoff, John de Wolf en mezelf al hebben. Dus ook iemand die jong is en de aansluiting met de kleedkamer, naar ik verwacht, nog heel goed kan maken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl