CULTUUR

FC Kip-restaurant is net open en moet alweer drie dagen dicht om te verbouwen vanwege lange rijen

Jandino Asporaat als Judeska voor de deur tijdens de opening van restaurant FC Kip
Jandino Asporaat als Judeska voor de deur tijdens de opening van restaurant FC Kip © Rijnmond
Het nieuwe kiprestaurant van acteur en comedian Jandino Asporaat in Rotterdam is een succes. Zo'n groot succes, dat het een paar dagen na de opening gaat verbouwen om de hoeveelheid klanten aan te kunnen.
Het was enorm druk tijdens de opening vorige week. Op dezelfde dag als de verkiezingen opende Jandino Asporaat zijn fastfoodrestaurant FC Kip aan de Van Oldenbarneveltplaats in het centrum van Rotterdam. FC Kip is het restaurant waar in de populaire Bon Bini-films het personage Judeska achter de toonbank staat, met een grote mond tegen de klanten.
Honderden mensen stonden woensdag in de rij op de dag van de opening. De trams konden er niet meer langs, omdat er zoveel publiek op af was gekomen. Ook de dagen erna stonden hordes mensen voor de deur.
Nu gaat het restaurant drie dagen dicht om te verbouwen. "Normaal doe je dat na een paar jaar als je heel succesvol bent", zegt Jandino in een video waarin hij de verbouwing aankondigt.
"Het is niet normaal, het is niet meer aan te slepen. Dus we gaan slopen. De keuken wordt groter. Meer ovens, meer frituur, meer afwas, meer personeel omdat de rijen buiten megalang zijn."
Jandino zegt dat hij ongelofelijk dankbaar is. "We zijn maandag, dinsdag en woensdag dicht. Donderdagochtend om 11:00 uur gaat het restaurant weer open. En hopelijk veel korte rijen. Weetje wat? Geen rijen!"

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl