nieuws

Politie houdt man aan: 'ik ben rapper, pistool is heel gebruikelijk'

© Zeehavenpolitie. De man op de foto is niet de man met het vuurwapen.
Bij een preventieve controle in de Rotterdamse Waalhaven heeft de politie donderdagnacht een 29-jarige man aangehouden. Hij bleek een vuurwapen onder zijn autostoel te hebben. Volgens de man is hij een rapper en is het dan "heel gebruikelijk" om een pistool te bezitten.
In het milieu waarin de zelfbenoemde rapper zich begeeft zouden nogal eens bedreigingen over en weer vliegen. Om deze reden lag een vuurwapen onder zijn stoel. De politie heeft de man en zijn 28-jarige bijrijder aangehouden. Behalve het pistool zijn ook zo’n 5000 euro die in de auto lag en het voertuig zelf in beslag genomen.

Messen en boksbeugel

Tijdens de nachtelijke controle zette de politie in totaal 30 voertuigen aan de kant van de weg. Naast het vuurwapen en veel geld vonden ze drie messen en een boksbeugel. Twee van de drie messen werden gevonden in dezelfde auto. In het voertuig reed een 45-jarige man uit Leidschendam, hij is aangehouden.
De Waalhaven is volgens de politie een zogenaamd risicogebied. In zo'n gebied is sprake van veel bedreigingen of geweld met gebruik van vuurwapens. Om de leefomgeving voor de inwoners van Rotterdam veiliger te maken, mag de politie daar preventief fouilleren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl