nieuws

Kesler op 1 april: "Speel bekerfinale voortaan in Enschede"

henkkesler.cropresize.1.jpg
henkkesler.cropresize.1.jpg
ROTTERDAM - Directeur betaald voetbal Henk Kesler heeft op 1 april ervoor gepleit om de bekerfinale voortaan in de Grolsch Veste in zijn geboortestad Enschede te houden. Zijn uitlating riep veel reacties op, waarna Kesler toegaf dat zijn opmerkling provocerend bedoeld was en gezien kon worden in het licht van 1 april.
Met zijn uitspraak reageerde Kesler op alle commotie die is ontstaan rond de bekerfinale tussen Feyenoord en Ajax op 25 april in De Kuip. De gemeente Rotterdam heeft de onmin die is ontstaan volgens de scheidend KNVB-topman zelf in de hand gewerkt door eisen te stellen aan de organisatie van de finale. De voetbalbond is met name boos op het naar voren geschoven aanvangstijdstip, van 18.00 naar 14.00 uur, waardoor vele amateurvoetballers de klassieker niet live kunnen zien op televisie of in het stadion.
De 1 april-grap ten spijt overweegt de KNVB vanwege de huidige perikelen nog steeds wel degelijk om de bekerfinale voortaan elders te spelen. Eerder liet Kesler al weten dat het voor hem persoonlijk een hoogtepunt zou zijn als hij aan het eind van zijn laatste seizoen in functie de kampioensschaal aan zijn jeugdliefde FC Twente zou mogen uitreiken.