FEYENOORD

Slot zoekt 'ongelooflijke energieboost' voor Feyenoord tegen Atlético: 'Wij en de fans moeten 95 minuten aanstaan'

Arne Slot tijdens Atlético-Feyenoord
Arne Slot tijdens Atlético-Feyenoord © VK Sportphoto/Yannick Verhoeven
Feyenoord staat aan de vooravond van de cruciale ontmoeting met Atlético Madrid in de Champions League. Al noemt Arne Slot dat cruciale een repeterend verhaal. "Tegen Celtic was het al cruciaal, net als tegen Lazio daarna. Elke wedstrijd wordt zo neergezet. Terecht, want je kunt in zes wedstrijden bijna niets laten liggen. De eerstvolgende wedstrijd is altijd de allerbelangrijkste van het seizoen."
Een kleine twee maanden geleden kwam Feyenoord in Madrid goed voor de dag tegen Atlético. Maar dat was niet genoeg voor punten. Atlético was uiteindelijk met 3-2 te sterk. Volgens Slot zit er een duidelijk verschil in aanpak tussen die wedstrijd en de thuiswedstrijd van dinsdag.
Slot zoekt 'ongelooflijke energieboost' voor Feyenoord tegen Atlético: 'Wij en de fans moeten 95 minuten aanstaan'
"Het verschil tussen uit en thuis is dat ik uit zoek naar controle", vertelt Slot. "In een uitwedstrijd probeer je de emotie van de fans uit te schakelen door controle over de wedstrijd te hebben. Morgen ben ik ook op zoek naar controle, maar ben ik ook op zoek naar een ongelooflijke energieboost voor ons als team. Wij moeten 95 minuten aanstaan als team."
"Maar ik hoop dat onze fans zich beseffen dat ze ook 95 minuten aan moeten staan. Ze kunnen geen seconde uitstaan. Dus het is zingen, fluiten of toejuichen. Maar niets anders."

Griezmann

Mats Wieffer denkt dat Feyenoord dinsdag hetzelfde moet doen als altijd, maar verdedigend lessen moet trekken uit de eerdere nederlaag in Madrid. "Drie goals tegen op Europees niveau kan niet, verdedigend zal het wat scherper moeten zijn. Ook in de communicatie, omdat Antoine Griezmann over het hele veld zwerft. Voetballend hoeven we niet veel aan te passen."
Wieffer blikt vooruit op Feyenoord-Atlético: 'Drie goals tegen op Europees niveau kan niet, verdedigend moet het scherper'
Wieffer erkent dat de druk er deze week op staat bij Feyenoord. "We moeten winnen, ook tegen PSV om nog kampioen te willen worden. Maar we hebben ons al vaak bewezen onder druk. We moeten ons vasthouden aan de dingen die we altijd doen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl