ROTTERDAM AIRPORT

Oplichter biedt op Facebook gestrande koffers aan, zogenaamd van Rotterdam Airport

De foto die wordt gebruikt op de facebookpagina
De foto die wordt gebruikt op de facebookpagina © Onbekend
Rotterdam The Hague Airport waarschuwt voor oplichters die op het vliegveld achtergelaten koffers zouden verkopen. Voor maar drie euro zouden mensen een willekeurige koffer opgestuurd krijgen, waarvan de inhoud volgens vele reacties op de pagina bestaat uit dure kleding, elektronica en toiletartikelen.
"Voor de eerste keer besteld, ik was aangenaam verrast, voor maar 3€ kreeg ik een iPad Air Pods!", reageert ene Delane op de Facebookpagina van de oplichters. "We zijn blij dat je het leuk vond", reageert het neppe Facebookaccount van Rotterdam The Hague Airport.
Het doorverkopen van achtergebleven koffers inclusief de inhoud is iets dat het Rotterdamse vliegveld nooit zou doen, benadrukt een woordvoerder. Het vliegveld kwam de neppagina op het spoor nadat verschillende mensen zich bij hen hadden gemeld. Zij hadden allemaal niet daadwerkelijk een koffer aangeschaft, omdat de betaling niet was gelukt.
Door die mislukte betaling kregen ze argwaan en namen ze contact op met Rotterdam The Hague Airport. Die moest hen teleurstellen: het Facebookaccount is nep.
Op de Facebookpagina staan meerdere foto's van bagage met daarbij teksten als: "Ze lossen een magazijn op de luchthaven en verkopen verloren bagage voor €2.99!" Op de foto's zijn ook bordjes te zien met de tekst: 'Rotterdam The Hague Airport, Verloren Bagage, 2,99.' In de reacties delen mensen foto's van de koffers die ze toegestuurd zouden hebben gekregen. De profielen zien eruit alsof ze nep zijn en ook de foto's van de koffers lijken niet echt te zijn.

Pagina rapporteren

"Het enige dat we nu kunnen doen, is mensen oproepen het Facebookaccount te rapporteren", zegt de woordvoerder. "De hoop is dat, wanneer genoeg mensen dit doen, het account door Facebook wordt verwijderd."
Rijnmond heeft geprobeerd contact te zoeken met de beheerder van de Facebookpagina door het nummer te bellen dat daarop vermeld staat, dit blijkt niet in gebruik.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl