FEYENOORD

FC Rijnmond blikt vooruit op kraker in Champions League: is Feyenoord klaar voor Atlético?

Henk van Stee in FC Rijnmond
Henk van Stee in FC Rijnmond © Rijnmond
Feyenoord wacht dinsdagavond de tot nu toe belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Thuis tegen Atlético Madrid wordt, hoogstwaarschijnlijk, bepaald of we Feyenoord ook na de winterstop terugzien in de Champions League. Henk van Stee denkt dat Feyenoord klaar is voor Atlético.
"Maar Atlético is ook klaar voor Feyenoord", vertelt de voormalig hoofd jeugdopleiding van de Rotterdammers in FC Rijnmond. "Ik ga er echt voor zitten. Diego Simeone (de trainer van Atlético, red.) hield afgelopen weekend tegen Mallorca veel basisspelers op de bank. Omdat hij weet dat hij die tegen Feyenoord nodig heeft. Elke keer krijgt Simeone het voor elkaar om ver te komen in de Champions League. Dus ik vind het wijs dat hij rouleert. Dat Slot dat niet doet is zijn keuze."
Eigenlijk moet Feyenoord van Atlético winnen om nog aanspraak te maken op overwintering in de Champions League. Want als Lazio dinsdag wint van Celtic (die wedstrijd wordt al om 18:45 uur gespeeld) en Atlético pakt minstens een punt tegen Feyenoord, kunnen Lazio en Atlético het in hun laatste groepsduel eventueel op een akkoordje gooien.
"Ik geloof niet in een salonremise", zegt Van Stee. "Aan de andere kant, er gaat veel geld mee gemoeid. Als het tien minuten voor tijd gelijk staat zouden ze het op een akkoordje kunnen gooien. Maar niet vanaf de aftrap."

Tactisch steekspel

Analyticus Robert Maaskant denkt dat Atlético zich dinsdag beter aan zal passen aan Feyenoord, dan in de wedstrijd in Madrid. "Toen vond ik ze angstig in de eerste twintig minuten. Ze hielpen Feyenoord lekker in de wedstrijd te komen." Van Stee: "Dat was onderschatting denk ik. Dit wordt een andere wedstrijd. Atlético heeft meer kwaliteit, maar Feyenoord kan boven zichzelf uitstijgen. Het wordt een tactisch steekspel, lang 0-0. Atlético gaat zich het eerste halfuur ingraven en er later pas meer uitkomen."
Feyenoord-trainer Arne Slot deed maandagmiddag op zijn persconferentie een oproep aan het Legioen. "Ik hoop dat onze fans zich beseffen dat ze 95 minuten aan moeten staan. Ze kunnen geen seconde uitstaan. Dus het is zingen, fluiten of toejuichen. Maar niets anders", aldus de trainer van Feyenoord. Maaskant denkt niet dat Atlético heel erg onder de indruk zal zijn van een kolkende Kuip. "Dat motiveert ze alleen maar meer."
Verslaggever Dennis van Eersel was maandag bij de laatste training van Feyenoord en praat je bij vanaf trainingscomplex 1908:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl