nieuws

Dance Parade 'nieuwe stijl' op 12 juni

P1010113.jpg
P1010113.jpg
ROTTERDAM - De Rotterdamse Dance Parade nieuwe stijl wordt dit jaar gehouden op 12 juni. Het dance-evenement wordt dit jaar voor het eerst gehouden op een afgesloten terrein in het Zuiderpark in Rotterdam.
Het feest duurt van 11 uur tot 23 uur. Er rijden onder meer tien trucks door het Zuiderpark en later zijn er op een hoofdpodium optredens van internationale top-DJ's. Voor het feest in het Zuiderpark moet worden betaald en op het terrein kunnen maar enkele tienduizenden mensen terecht.
Het idee voor de Dance Parade nieuwe stijl is opgedaan in Sao Paulo, waar ook rondjes worden gereden in een park, zegt Henk Witteveen van de organisatie.
De Dance Parade was altijd gratis toegankelijk en werd bezocht door honderdduizenden muziekliefhebbers. Burgemeester Ahmed Aboutaleb besloot begin februari om de Dance Parade niet in de oude vorm te laten terugkeren.
Aanleiding was het uit de hand gelopen strandfeest in Hoek van Holland in augustus vorig jaar. Daar braken rellen uit en kwam een persoon door een politiekogel om het leven.
Bekijk de beelden van vorig jaar