nieuws

Man overleden na schietpartij op Katendrecht

Man overleden na schietpartij op Katendrecht
Man overleden na schietpartij op Katendrecht © MediaTV
Een 32-jarige Rotterdammer is zondagavond overleden na een schietpartij op Rotterdam-Katendrecht. Er zijn tientallen schoten gelost.
De politie vond het zwaargewonde slachtoffer op de Rechthuislaan. Er is nog geprobeerd de man te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.
Getuigen hadden verschillende verklaringen over het aantal daders en hoe deze waren ontkomen. Sommige getuigen gaven aan dat de dader er rennend vandoor ging, anderen hadden het over een Mercedes en een andere verklaring is dat de dader er op een scooter vandoor is gegaan.
Een bestuurder van een Mercedes die met gedoofde lichten reed, is aangehouden. Achteraf bleek hij er niets mee te maken te hebben.

Uitgebrande scooter

Na verdere getuigenverklaringen gaat de politie uit van één schutter, die achterop een scooter met een handlanger is vertrokken. Die persoon is nog voortvluchtig.
Er is een uitgebrande scooter gevonden bij de Schulpweg bij de Waalhaven. Het is nog onbekend of dit dezelfde scooter is als die gebruikt is om te vluchten.
De politie zoekt in de omgeving naar de dader. Het forensisch team deed tot diep in de nacht een sporenonderzoek, waardoor de Rechthuislaan lange tijd afgesloten was en bewoners die onderweg waren naar huis hun woning niet in konden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl