FEYENOORD

Feyenoord verder in Europa League na nederlaag tegen Atlético Madrid

Lutsharel Geertruida (nummer 4) maakt namens Feyenoord het eigen doelpunt tegen Atlético Madrid
Lutsharel Geertruida (nummer 4) maakt namens Feyenoord het eigen doelpunt tegen Atlético Madrid © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Door een 3-1 nederlaag tegen Atlético Madrid is Feyenoord klaar in de Champions League en gaat de landskampioen verder in de tussenronde van de Europa League. Eigen goals van Lutsharel Geertruida en Santiago Gimenez, en een wonderlijk doelpunt van Mario Hermoso zorgden voor de Madrileense treffers, Mats Wieffer scoorde voor Feyenoord. Na het verlies van Celtic tegen Lazio is de ploeg van trainer Arne Slot wel zeker van Europese overwintering in de Europa League.
In de eerste tien minuten gaven beide ploegen elkaar weinig ruimte, maar toch lukte het Feyenoord om drie serieuze mogelijkheden te creëren. Een afstandsschot van Yakuba Minteh, een andere kans voor Minteh en een inzet van Dávid Hancko leverden echter allemaal geen doelpunt op. Toch kreeg Atlético Madrid de grootste kans van de beginfase. Justin Bijlow bleek echter de sterkste in een een-tegen-een met Álvaro Morata. Kort daarna viel de schlemielige openingstreffer voor de Spanjaarden. Toen de bal na een afgeslagen corner opnieuw werd ingebracht, belandde de bal via het lichaam van Lutsharel Geertruida achter Bijlow.
Dávid Hancko na Feyenoord-Atlético Madrid (1-3): 'We verdienden het niet om te winnen'
Feyenoord moest vervolgens alle zeilen bijzetten om mee te kunnen op het niveau van de ploeg van de Argentijnse coach Diego Simeone. Tegen het goed georganiseerde Atlético stichtte Feyenoord pas tien minuten voor rust weer gevaar. Een mogelijke penalty werd, na een valpartij van Minteh, resoluut door scheidsrechter Anthony Taylor van de hand gewezen. Feyenoord deelde voor rust nog wel twee speldenprikjes uit, maar ging toch met een 1-0 achterstand rusten.
Arne Slot concludeert na Feyenoord-Atlético Madrid (1-3): 'Eigen goals en wereldgoal waren ons te veel'

Mokerslag na een uur spelen

Met Ayase Ueda als vervanger van Igor Paixão begon Feyenoord aan de tweede helft, waarin Griezmann direct de paal raakte. Tien minuten later kregen ook de Rotterdammers hun eerste grote kans van deze helft, maar Gimenez rondde erg matig af na goed voorbereidend werk van Hartman. Na 58 minuten deelde Atlético een mokerslag uit. Vanuit een moeilijke hoek scoorde Mario Hermoso met alle geluk van de wereld de 0-2.
Mario Hermoso legt namens Atlético Madrid aan voor de 0-2 tegen Feyenoord
Mario Hermoso legt namens Atlético Madrid aan voor de 0-2 tegen Feyenoord © Orange Pictures - Rene Nijhuis
Met een aantal wissels probeerde trainer Arne Slot nog wel de wedstrijd te keren, maar verder dan goede bedoelingen leek het niet te komen. De Madrilenen kregen zelfs de grootste mogelijkheden. Een kwartier voor tijd viel uit het niets de aansluitingstreffer. Mats Wieffer kopte een hoekschop van Luka Ivanusec keurig binnen (1-2).
Zo klonk de 1-2 van Mats Wieffer bij Feyenoord-Atlético Madrid op Radio Rijnmond
De Rotterdamse hoop werd kort daarna de grond ingeboord toen Gimenez een voorzet met zijn hoofd in zijn eigen doel verlengde.
Calvin Stengs: 'Atlético Madrid was sterker dan Feyenoord'

Poule vrijwel gespeeld

Eerder op de avond eindigde het duel tussen Lazio en Celtic in 2-0. Over twee weken gaat Feyenoord op bezoek bij Celtic en ontvangt Atlético Madrid Lazio. Inzet in het laatstgenoemde duel is alleen nog de eerste plaats in deze poule.

Feyenoord - Atlético Madrid 1-3 (0-1)

14' 0-1 Lutsharel Geertruida (eigen doelpunt)
57' 0-2 Mario Hermoso
77' 1-2 Mats Wieffer
81' 1-3 Santiago Gimenez (eigen doelpunt)
Opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner (64' Lingr), Hancko, Hartman; Wieffer, Stengs (70' Ivanusec), Timber (78' Sauer); Minteh (64' Milambo), Gimenez, Paixão (46' Ueda)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl