112-NIEUWS

Grote schade na aanvaring containerschip en binnenvaartschip | Politiemedewerker opgepakt voor hacken

De schade na de aanvaring.
De schade na de aanvaring. © Rijnmond
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit onze regio van woensdag 29 november 2023.

Grote schade na aanvaring containerschip en binnenvaartschip

Bij de Volkeraksluizen op de grens met Noord-Brabant is een containerschip in aanvaring gekomen met een binnenvaartschip. Het ongeluk gebeurde woensdagochtend rond 08:00 uur.
De stuurhut van het vrachtschip raakte zwaar beschadigd. Op foto's is te zien hoe een plafond naar beneden kwam op een ledikantje.
Het containerschip is inmiddels vrijgegeven en mocht zijn weg vervolgen. Het vrachtschip kan door de schade niet verder en ligt in de voorhaven van het sluizencomplex. Het is nog niet duidelijk of er slachtoffers zijn gevallen. Er wordt nog onderzocht hoe de aanvaring kon gebeuren.

Politiemedewerker opgepakt voor hacken

Een medewerker van de Rotterdamse politie wordt verdacht van schending van het ambtsgeheim en van het inbreken op een computer. De medewerker is maandag aangehouden, meldt de politie woensdag.
Er is niets bekend over de identiteit van de medewerker. Ook is niet duidelijk wat voor werk de medewerker precies doet voor de politie.
De persoon is inmiddels vrijgelaten, maar wordt nog wel verdacht. Of hij of zij is geschorst, is ook niet duidelijk. De zaak wordt verder onderzocht.

Winkeldieven rennen met kleding de winkel uit

Twee mannen hebben woensdagmiddag geprobeerd kleding te stelen uit een winkel voor maatpakken aan de Kruiskade in Rotterdam. Ze deden alsof ze kleding wilden passen, maar renden er ineens mee naar buiten.
Een medewerker rende erachteraan en haalde de twee in, maar werd toen met een mes bedreigd. De dieven hebben de kleding op straat achtergelaten, en wisten alsnog weg te komen. De politie zoekt getuigen, en de winkeldieven.

OM eist 8 maanden cel tegen motorrijder die 7-jarig kind aanreed

Het Openbaar Ministerie heeft woensdagmiddag 8 maanden cel geëist tegen de 27-jarige motorrijder die een 7-jarig kind aanreed in Maassluis. Het ongeluk gebeurde in augustus op de Westlandseweg. Tijdens de rechtszaak betuigde de motorrijder spijt.
De motorrijder zou zeer roekeloos hebben gereden. Het kind liep zwaar letsel op, waaronder een schedelbreuk. Er moest een traumahelikopter voor hem komen.
De In 2020 reed de man al eens opzettelijk op een fietser in na een ruzie. Ook kreeg hij vorig jaar een boete voor rijden onder invloed van drugs.
Het kind is na het ongeluk op de Westlandseweg met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.
Het kind is na het ongeluk op de Westlandseweg met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. © MediaTV

Schiedam mag vergunningen vuurwerkverkopers niet intrekken

Schiedam moet vier vuurwerkverkopers een vergunning geven. De rechtbank in Rotterdam heeft dat vandaag bepaald.
In Schiedam geldt een verbod op het afsteken van vuurwerk. Daarop besloot de gemeente ook de vergunningen van vier bedrijven in te trekken. Dat besluit veegt de rechter nu van tafel.
De rechtbank vindt het intrekken van de vergunningen geen geschikt middel en wijst erop dat Schiedammers ook in Rotterdam en Vlaardingen vuurwerk kunnen kopen.

17-jarige verdachte van doodschieten 18-jarige langer vast

Een 17-jarige Rotterdammer die wordt verdacht van het doodschieten van een 18-jarige Ridderkerker, blijft nog 90 dagen langer vast zitten. Dat is besloten toen hij vandaag voor de rechter moest komen.
De Rotterdammer meldde zich op 14 november zelf op het politiebureau. De schietpartij gebeurde de avond ervoor op de Olmenlaan in Ridderkerk-West. Het onderzoek loopt nog.
De politie deed maandagavond onderzoek naar de dodelijke schietpartij aan op de Olmenlaan in Ridderkerk-West
De politie deed maandagavond onderzoek naar de dodelijke schietpartij aan op de Olmenlaan in Ridderkerk-West © MediaTV - Killian Lindenburg

Celstraf geëist tegen man die politiebureau binnenreed

Tegen de bestuurder die in mei dit jaar het politiebureau op Zuidplein in Rotterdam binnenreed, is twintig maanden cel geëist. De 48-jarige man was vlak voor zijn actie vrijgelaten voor een kleine overtreding. Direct daarna had hij een witte bestelauto gestolen.
Automobilist rijdt met gestolen auto politiebureau Zuidplein in Rotterdam in, politie gaat uit van opzet.
Automobilist rijdt met gestolen auto politiebureau Zuidplein in Rotterdam in, politie gaat uit van opzet. © MediaTV
Daarmee ramde hij de slagboom bij het politiebureau en vervolgens een schuifdeur. Diep in het pand kwam het voertuig tot stilstand. Alleen de automobilist raakte gewond.
De witte bestelauto reed aan de achterkant het politiebureau van Zuidplein binnen
De witte bestelauto reed aan de achterkant het politiebureau van Zuidplein binnen © Nieuws op Beeld

Man zwaargewond na val van paar meter

Bij een bedrijf aan de Energieweg in Groot-Ammers is woensdagochtend een man zwaargewond geraakt. De man van 48 uit Nieuwpoort is met een spoedtransport naar het UMC in Utrecht gebracht.
Volgens een woordvoerder van de politie is de man een paar meter naar beneden gevallen. De Inspectie Leefomgeving en Transport doet onderzoek naar het ongeluk.
Man zwaargewond bij ongeluk Groot-Ammers
Man zwaargewond bij ongeluk Groot-Ammers © ZHZActueel

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl