ARMOEDE

Judith zet zich al ruim 10 jaar in voor kinderen in armoede

Judith Holster-Rutte krijgt van burgemeester Kolff de Johan de Wittspeld
Judith Holster-Rutte krijgt van burgemeester Kolff de Johan de Wittspeld © RTV Dordrecht
Ze is de drijvende kracht achter de High Five Foundation in Dordrecht. Dat is een stichting die kinderen van gezinnen die aangesloten zijn bij de voedselbank een extraatje geeft. Maar nu is Judith Holster-Rutte zelf een keer in het zonnetje gezet.
Het is voor Judith een totale verrassing als burgemeester Kolff en kinderburgemeester Keyshia Andrea van Dordrecht haar de Johan de Wittspeld uitreiken vanwege haar tomeloze inzet voor kinderen in armoede.
"Het was vrij emotioneel", zegt de nog een beetje beduusde Judith tegen RTV Dordrecht. "Ik vind het heel bijzonder dat ik dit krijg. Dit hele verhaal is uit emotie ontstaan omdat ik graag iets wilde doen voor kinderen die in armoede leefden. En dat heb ik met heel mijn hart gedaan. En ja, ik vind het wel heel bijzonder dat ik dan zo'n mooie onderscheiding krijg."

Make-over Day voor 220 kinderen

De speld is aan haar uitgereikt op de Make-over Day van de High Five Foundation. Deze dag is inmiddels een jaarlijkse traditie. "We hebben een gigantisch mooie make-overdag gehad met 220 kinderen", vertelt Judith na afloop. "Vanmorgen zijn ze in de Primark geweest waar ze voor honderd euro per kind nieuwe kleren mochten kopen."
Vervolgens zijn de kinderen met hun nieuwe kleren aan over de rode loper naar bioscoop De Witt gegaan. Burgemeester Kolff heeft daar popcorn uitgedeeld, waarna de kinderen naar de Grote Sinterklaas Film gingen.
Zij is de drijvende kracht en heeft deze typisch Dordtse onderscheiding zeer verdiend
burgemeester Kolff over Judith Holster-Rutte
En dan is het nog niet op, want de High Five Foundation heeft ook nog geregeld dat de kinderen na de film van Sinterklaas een cadeautje krijgen. "Dit doet ongelofelijk veel met die kinderen", zegt Kolff. "Dat gebeurt allemaal door vrijwilligers en wordt gesponsord vanuit het bedrijfsleven en goede-doelinstellingen. Dus ik ben er hartstikke trots op dat we dit in deze stad hebben kunnen doen al die jaren."
Reden genoeg voor het college van burgemeester en wethouders om Judith Holster-Rutte te eren met de Johan de Wittspeld. Kolff: "Zij is degene die de stichting bedacht heeft en nog steeds de drijvende kracht is. Er zijn ongelooflijk veel vrijwilligers bij betrokken, ik begreep 150. Het is ongelooflijk belangrijk voor deze stad en daarom heeft Judith die typisch Dordtse onderscheiding, de Johan de Wittspeld, echt zeer verdiend."
Dit is een verhaal van onze mediapartner RTV Dordrecht

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl