BRAND

Slangen, honden, katten gered na uitslaande woningbrand Spijkenisse

Ook werd een groot terrarium werd met een hoogwerker uit een raam gehesen.
Ook werd een groot terrarium werd met een hoogwerker uit een raam gehesen. © MediaTV
Er is woensdagavond een uitslaande brand geweest in een woning in Spijkenisse. De brand brak uit om iets na 20:00 uur op een zolderkamer van een rijtjeshuis aan de Salamanderveen. De bewoners van de getroffen woning en hun buren konden vannacht niet thuis slapen. Er is opvang geregeld.
De brand was lastig te blussen. Er zitten namelijk zonnepanelen op het dak, dichtbij de plek waar de brand is ontstaan. Met twee hoogwerkers zijn delen van het dak gesloopt. Hoe de brand is ontstaan, is vooralsnog onbekend. Vier personen hebben rook ingeademd. Twee van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht.
De brandweer probeert de brand onder controle te krijgen.
De brandweer probeert de brand onder controle te krijgen. © MediaTV

Huisdieren gered

De dierenambulance heeft meerdere huisdieren van de bewoners van het getroffen rijtjeshuis meegenomen en opgevangen. Het gaat om vijf slangen, een hagedis, twee honden en twee katten, vertelt een woordvoerder van de brandweer. Ook werd een groot terrarium met een hoogwerker uit een raam gehesen.
De reptielen hebben lang in de brand gezeten. Zij zaten op zolder en waren zodoende moeilijk te bereiken. Omdat de dieren in terraria zaten was het lastig ze uit het brandende huis te krijgen. Uiteindelijk zijn ze in de terraria met een hoogwerker in veiligheid gebracht.
Ook de huisdieren van de bewoners, waaronder twee honden, worden tijdelijk opgevangen.
Ook de huisdieren van de bewoners, waaronder twee honden, worden tijdelijk opgevangen. © MediaTV
Buurtbewoner Alex* zag de brand vanuit zijn tuin en is meteen naar het huis gegaan om te helpen. In dit artikel vertelt hij zijn verhaal.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl