nieuws

Kort nieuws uit de regio

rijnmond_kort.jpg
rijnmond_kort.jpg
ROTTERDAM - Nieuwe coalitie in Capelle aan den IJssel en Oostflakkee, ontwerp Rem Koolhaas in Canada en twee gewonden bij brand in Rotterdam: Kort nieuws uit de regio.
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Leefbaar, SGP/Christenunie, VVD en het CDA gaan definitief samenwerken. Na de eerste gespreksronde leek het er al op dat deze partijen een coalitie zouden vormen. Woensdag zijn de laatste puntjes op de i gezet. De partijen hebben samen 19 van de 33 zetels.
OOSTFLAKKEE - De gemeente heeft een coalitie met vijf partijen. De PvdA, VVD, CDA en de lokale partijen V.L.O. en Lijst7. Alleen de Christenunie en de SGP doen niet mee. De partijen hebben samen 11 van de 15 zetels. De gemeente krijgt nu drie part-time wethouders, één van de PvdA, VVD en één van de Vrije Lijst Oostflakkee.
ROTTERDAM - De Rotterdamse architect Rem Koolhaas gaat nu ook aan de slag in Canada. Hij heeft de ontwerpwedstrijd voor het Nationale Museum voor schone kunsten van Quebec gewonnen. Het gebouw moet 12.000 vierkante meter groot worden. Het ontwerp is milieuvriendelijk door groene daken, ondergrondse warmtepompen en een gevel van glas, die bestand is tegen de koude Canadese winters.
ROTTERDAM - Aan de Hellevoetstraat in Rotterdam-Zuid zijn in de nacht van woensdag op donderdag twee mensen gewond geraakt bij een woningbrand. Ze zijn door de brandweer uit een huis gehaald. De twee slachtoffers hadden rook ingeademd en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Drie woningen raakten beschadigd.