112

Arrestatieteam valt woning met drugslab binnen | Vier uithalers gevonden in vrachtwagen

De politie houdt één van de twee verdachten aan bij een huis aan het Fultonplantsoen in Schiedam
De politie houdt één van de twee verdachten aan bij een huis aan het Fultonplantsoen in Schiedam © JBMedia
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit onze regio van donderdag 30 november 2023.

Arrestatieteam valt woning binnen en pakt twee mannen op

In Schiedam zijn donderdagavond twee mannen aangehouden in een woning. Er werd aan het einde van de middag een chemische lucht geroken bij een huis aan het Fultonplantsoen waarna agenten op de melding afgingen.
Een man werd direct opgepakt nadat hij de deur van het pand opendeed. Het ambulancepersoneel keek hem na voordat de verdachte werd afgevoerd. Een tweede verdachte wilde niet vrijwillig naar buiten komen. Een arrestatieteam viel vervolgens de woning binnen en pakte ook die man op.
Het onderzoek van de politie loopt nog. "Maar het heeft er alle schijn van dat het gaat om een drugslab", meldt een politiewoordvoerder.

Vier uithalers opgepakt die verstopt zaten in een vrachtwagen

De douane en de zeehavenpolitie hebben dinsdag vier uithalers aangehouden op de Maasvlakte. Zij zaten verstopt in een vrachtwagen. Ook de chauffeur van dit voertuig is opgepakt.
De uithalers komen uit Rotterdam en zijn tussen de 21 en 35 jaar oud. De vrachtwagenchauffeur is een Amsterdammer.
De politie heeft even later een inval gedaan bij een bedrijf in Ridderkerk. Daar werd niets aangetroffen. Het vermoeden bestond dat de uithalers daar waren opgestapt.

Busje rijdt zich vast in de berm op A16

Op de A16 ter hoogte van Dordtse Kil is donderdagmiddag een file ontstaan na een ongeval. Een voertuig reed zich vast in de berm en wordt na de avondspits geborgen. Richting Rotterdam is er een vertraging ontstaan van 45 minuten.
Het voertuig dat zich heeft vastgereden op de A16 bij Dordtse Kil richting Rotterdam
Het voertuig dat zich heeft vastgereden op de A16 bij Dordtse Kil richting Rotterdam © Rijkswaterstaat

Ongeluk in de bocht van de A20 naar de A16

Bij een ongeval op de A20 zijn donderdagmiddag meerdere voertuigen op elkaar gebotst. De verbindingsweg van de A20 vanuit Gouda naar de A16 op knooppunt Terbregseplein was daarom afgesloten. Het stond vast tussen Moordrecht richting Rotterdam-Noord.
Het ongeluk in de bocht van de A20 naar de A16
Het ongeluk in de bocht van de A20 naar de A16 © Rijkswaterstaat
Er raakte niemand bij dit ongeluk gewond. De vertraging bedroeg ongeveer een uur. De file was op het toppunt ongeveer 14 kilometer lang.

Politie neemt bussen vol namaakartikelen in beslag

De politie heeft dinsdag duizenden namaak telefoonaccessoires in beslag genomen. Dat gebeurde bij een bedrijfspand aan de Vareseweg in Rotterdam. Daar werden onder andere opladers en telefoonhoesjes aangetroffen. Uiteindelijk werden twee politiebussen met deze spullen gevuld.
De namaak telefoonartikelen die de politie aantrof in een Rotterdams bedrijfspand
De namaak telefoonartikelen die de politie aantrof in een Rotterdams bedrijfspand © Politie
Dat was nog niet alles, want op dat moment zag de politie drie busjes rijden waarvan het rijgedrag opviel. Op de Innsbruckweg troffen agenten in die busjes nog meer namaak artikelen aan.
De handelaren kunnen flinke boetes verwachten. De politie onderzoekt de herkomst van de artikelen en wie betrokken zijn.

Bijna duizend kilo cocaïne in lading bevroren sinaasappelsap ontdekt

Bij een controle in de haven van Rotterdam heeft de douane bijna duizend kilo cocaïne gevonden. Het zat verstopt in een lading bevroren sinaasappelsap. De drugs zaten in tien vaten en hebben een straatwaarde van ruim 73 miljoen euro.
 De container was afkomstig uit Brazilië en was bestemd voor een bedrijf in Zuid-Holland. Een woordvoerder van justitie zegt dat nog niet uitgesloten kan worden of het bedrijf iets met de drugsvondst te maken heeft. Of er mensen zijn aangehouden, is niet bekend.  De drugs zijn inmiddels vernietigd.

A29 richting Rotterdam weer vrijgegeven na ongeluk met meerdere auto's

Bij een ongeluk met meerdere personenauto's op de A29 donderdagochtend is één iemand gewond geraakt. De weg was tussen knooppunt Hellegatsplein en Numansdorp tijdelijk dicht. Volgens een woordvoerder van de politie liepen de auto's grote schade op door het ongeluk.

Man loopt op spoor in Dordrecht

De politie Dordrecht trof woensdag rond 18.00 uur een 39-jarige man op het spoor aan ter hoogte van het Halmaheiraplein. De man is met meerdere politie-eenheden veilig van het spoor gehaald. Hij is aangehouden. Zijn verklaring was opmerkelijk: hij vertelde dat hij naar het centraal station moest.
Een politieagent staat op het spoor in Dordrecht.
Een politieagent staat op het spoor in Dordrecht. © Politie Dordrecht

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl