ROTTERDAM

Het sneeuwde (een héél klein beetje) in Rotterdam: 'We hebben mazzel gehad'

De kleine sneeuwvlokjes die weerman Stefan van der Gijze waarnaam
De kleine sneeuwvlokjes die weerman Stefan van der Gijze waarnaam © Rijnmond
Zo wit als het noorden van het land is het donderdagavond natuurlijk niet, maar in Rotterdam sneeuwde het toch heel even. Weerman Stefan van der Gijze filmde donderdagavond in Charlois een aantal sneeuwvlokjes, dat alleen niet bleef liggen.
"Er drijven winterse buitjes vanaf de Noordzee het land op en die hielden het boven land iets langer vol dan verwacht. Zo kwam deze 'oplossende' bui nog net over Rotterdam met wat sneeuwvlokjes", legt Van der Gijze uit. Vooral in het noorden van het land heeft het hier en daar flink gesneeuwd en is het wit. Zo ligt er een wit deken in sommige Friese steden en dorpen. Hoewel Van der Gijze in Rotterdam enkele vlokjes zag, geldt dat niet overal in het Rijnmondgebied.
Rotterdam heeft volgens hem dus mazzel gehad met deze 'sneeuw'. Die buien voelen zich normaal gesproken het beste op zee, duidt Van der Gijze. "Als die buien de kust aanraken, dan nemen die in activiteit af. Maar soms blijven die buien net actief genoeg om neerslag los te laten. Inmiddels is de lucht koud genoeg voor sneeuwval."
Voor 'de echte sneeuw' in het Rijnmondgebied moeten we een tijdje wachten, want volgens de weersvoorspellingen zijn die nagenoeg nihil. Donderdagavond en vrijdagnacht zijn er namelijk opklaringen, maar er treedt net als donderdagochtend mogelijk opnieuw plaatselijk mist op. De ANWB waarschuwt hier in het westen van het land voor. Het kan in de nacht ook licht gaan vriezen, waardoor er kans op gladheid ontstaat.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl