112-NIEUWS

Daders beroven man van zijn tas | Lachgashandelaar wordt op heterdaad betrapt

De politie vond een groot aantal flessen lachgas
De politie vond een groot aantal flessen lachgas © Facebook - Politie Basisteam Haringvliet
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit onze regio van vrijdag 1 december 2023.

Daders beroven man van zijn tas

Een man is vrijdagavond beroofd van zijn tas. Dat gebeurde aan de Keizerswaard in Rotterdam. De melding was even voor 20:00 uur.
Drie daders beroofden het slachtoffer en zijn nog voortvluchtig. Het is onduidelijk of bij deze beroving een wapen aan te pas kwam. De politie is op zoek naar deze verdachten.

Lachgashandelaar wordt op heterdaad betrapt

De politie heeft donderdag in Hellevoetsluis een handelaar in lachgas betrapt. Agenten zagen iemand vrachtwagen uitladen waarvan het vermoeden was dat de lading bestond uit flessen lachgas.
Uiteindelijk trof de politie in de dozen in totaal 267 flessen lachgas, met een totale waarde van 14 duizend euro. Ook vond de politie nog wat cocaïne en hasj. De verdachte is aangehouden.
Eerder deze week hield de politie een verdachte aan in Herkingen die drugs in zijn woning had. De politie trof daar 36 gram amfetamine en 30 milliliter GHB aan.

Dordtenaar aangehouden na vondst drugslab

Aan de Broekdijk in Hulten heeft de politie gisteravond vier mannen aangehouden, van wie een 30-jarige man uit Dordrecht. Op locatie werd een groot drugslab ontdekt. De politie vermoedt dat het om synthetische drugs gaat.
De recherche was het lab op het spoor gekomen dankzij een tip. Uit voorzorg ging een arrestatieteam ter plaatse. Naast de Dordtenaar werden ook een 33-jarige man uit Den Haag, een 63-jarige man uit Bavel en een 40-jarige man uit Vroomshoop aangehouden.
De verdachten zitten in beperking en mogen dus voorlopig alleen nog contact met hun advocaat hebben. De ontmanteling van het drugslab duurt volgens de politie minstens nog tot morgen.

Maasboulevard dicht vanwege reconstructie verkeersongeval

De Maasboulevard in de richting van de A16 is zondag van 07.00 tot 12.00 uur dicht voor autoverkeer, vanwege een reconstructie van een verkeersongeval. De afsluiting geldt vanaf de Boompjes tot iets voorbij de Oostmolenwerf.
De politie bevestigt dat het gaat om een reconstructie van het ongeluk op de Maasboulevard begin september waarbij een 74-jarige vrouw en een 79-jarige man omkwamen toen zij aangereden werden door een bestelbus.

Vrouw belandt met auto in koude sloot

In Hellevoetsluis is een vrouw op de Apollo met haar auto een sloot ingereden. Ze is nagekeken in de ambulance en maakt het naar omstandigheden goed.
Auto in sloot in Hellevoetsluis
Auto in sloot in Hellevoetsluis © JBMedia
De auto lag op een lastige positie, waardoor een speciale berger ter plaatse moest komen om de auto uit het water te kunnen halen.

Arrestatieteam valt mogelijk drugslab binnen en pakt twee mannen op

In Schiedam zijn donderdagavond een 53-jarige Rotterdammer en een 54-jarige Schiedammer aangehouden in een woning. Er werd aan het einde van de middag een chemische lucht geroken bij een huis aan het Fultonplantsoen waarna agenten op de melding afgingen.
Een man werd direct opgepakt nadat hij de deur van het pand opendeed. Het ambulancepersoneel keek hem na voordat de verdachte werd afgevoerd. Een tweede verdachte wilde niet vrijwillig naar buiten komen. Een arrestatieteam viel vervolgens de woning binnen en pakte ook die man op.
Het onderzoek van de politie loopt nog. "Maar het heeft er alle schijn van dat het gaat om een drugslab", meldt een politiewoordvoerder.
De politie houdt één van de twee verdachten aan bij een huis aan het Fultonplantsoen in Schiedam
De politie houdt één van de twee verdachten aan bij een huis aan het Fultonplantsoen in Schiedam © JBMedia

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl