MAASSLUIS

Meer dan veertig woningen zonder water na groot sinkhole

Na het ontstaan van het lek stroomt het water door de Lijnbaan in Maassluis heen
Na het ontstaan van het lek stroomt het water door de Lijnbaan in Maassluis heen © MediaTV
Op de Lijnbaan in Maassluis is vrijdagmiddag grote wateroverlast ontstaan. Tijdens werkzaamheden in de straat is de waterleiding gesprongen. In totaal hebben 43 woningen hebben geen water. Een woordvoerder van Evides noemt het 'spoelgat'.
Niemand kan er meer door op de Lijnbaan in Maassluis. Het gat van drie bij vier meter staat vol water. Hulpdiensten zijn druk bezig om het sinkhole te dichten.
Evides is opgeroepen om de waterleiding af te sluiten. Het waterbedrijf heeft ook een watertappunt voor de bewoners klaargezet, zodat zij toch water kunnen krijgen. Er wordt wel geadviseerd om dat water drie minuten te koken voordat het gebruikt wordt.
Het grote gat dat is ontstaan op de Lijnbaan in Maassluis
Het grote gat dat is ontstaan op de Lijnbaan in Maassluis © MediaTV
Er wordt inmiddels ook een kleine hoeveelheid gas gemeten. Stroombeheerder Stedin constateert dat er ook een gaslek is. Door de lekkage is er ook water in gasleidingen terecht gekomen. Van ongeveer zestig woningen is het gas afgesloten. De stroom werkt nog steeds, zo meldt Rijnmond Veilig.

Herstelwerkzaamheden

Evides en Stedin gaan bij de huizen langs om te kijken of alles goed functioneert. Verder is de Olympiahal in Maassluis opengesteld voor de getroffen bewoners, maar een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond meldt dat daar niemand is.
Evides verwacht dat de getroffen bewoners om 23:45 uur weer water hebben. Stedin denkt meer tijd nodig te hebben. Het duurt nog tot na middernacht voor iedereen aan de Lijnbaan in Maassluis weer gas heeft.
De woordvoerder van de Veiligheidsregio vertelt dat zaterdag in de straat zand en rijplaten zullen worden gelegd. Het plan is om volgende week de Lijnbaan helemaal dicht te klinken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl