SPARTA

Weinig kansen, maar wel een zege: Sparta wint bij Heracles Almelo

De vreugde is groot bij Sparta na de 0-1 van Joshua Kitolano tegen Heracles Almelo
De vreugde is groot bij Sparta na de 0-1 van Joshua Kitolano tegen Heracles Almelo © VK Sportphoto - Danny de Groot
Sparta heeft zaterdagavond een overwinning geboekt op Heracles Almelo. In Overijssel zegevierde de Kasteelclub met het minimale verschil (0-1). De Rotterdammers blijven na deze winst de nummer zes van de eredivisie.
Vorige week beet Sparta haar tanden stuk op FC Utrecht. De Kasteelclub verloor weliswaar van de ploeg uit de Domstad, maar trainer Jeroen Rijsdijk wijzigde zijn opstelling niet. Hij startte in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo dus met dezelfde elf namen. Bij de thuisploeg begon voormalig Spartaan Mario Engels in de basis. Rotterdammer Jetro Willems, die op Het Kasteel doorbrak, moest op de bank plaatsnemen.
Jeroen Rijsdijk na Heracles Almelo-Sparta (0-1): 'Vandaag niet top, maar wel hard gevochten'
Het begin van Sparta mocht er zeker zijn. De Rotterdammers creëerden in de eerste tien minuten meerdere keren gevaar. Zo verdiende de vrije trap van Jonathan de Guzmán een beter lot. De middenvelder van Sparta krulde de bal richting de kruising. Heracles Almelo-keeper Michael Brouwer pareerde stijlvol deze poging in zijn rechterhoek. Het duurde even totdat de thuisploeg in aanvallend opzicht liet spreken. Mohamed Sankoh, die in de jeugdopleiding van Sparta speelde, trapte via een Rotterdams been de bal naast.
Charles-Andreas Brym (rechts) neemt namens Sparta het doel van Heracles Almelo onder vuur
Charles-Andreas Brym (rechts) neemt namens Sparta het doel van Heracles Almelo onder vuur © VK Sportphoto - Danny de Groot
Sparta bleef in de eerste helft de betere partij. Camiel Neghli kreeg een opgelegde kans om het openingsdoelpunt te maken, maar de rechtsbuiten van de Rotterdammers had een verkeerde balcontrole in huis. Heracles Almelo maakte deze dreigende situatie uiteindelijk onschadelijk. Aan het einde van de eerste helft onderscheidde Sparta-doelman Nick Olij zich met een belangrijke redding. Hij weerhield met een goede redding Bryan Limbombe van een treffer.

Sparta straft slordig spel af

De doelpunten moesten dus na de rust vallen. Heracles Almelo en Sparta voetbalden alleen amper kansen bij elkaar. De thuisploeg was weliswaar tweemaal dichtbij het openingsdoelpunt. Sankoh kopte naast en Limbombe vond doelman Olij op zijn pad. De save van de Sparta-doelman verdiende een attentie.
Sparta-doelman Nick Olij hield 'de nul' tegen Heracles Almelo: 'Vandaag heb ik me kunnen laten zien'
Na het uur nam Sparta dan toch de leiding in de wedstrijd. Heracles Almelo leed slordig balverlies, waarna Djevencio van der Kust de bal oppikte. De linksback van de bezoekers behield het overzicht en gaf de bal aan Joshua Kitolano. De Noorse middenvelder rondde vervolgens koelbloedig af (0-1).
Joshua Kitolano (midden) gaat op Djevencio van der Kust van Sparta af na de 0-1 tegen Heracles Almelo
Joshua Kitolano (midden) gaat op Djevencio van der Kust van Sparta af na de 0-1 tegen Heracles Almelo © VK Sportphoto - Danny de Groot
Sparta had na dit doelpunt weinig problemen met Heracles Almelo. De promovendus maakte geen vuist tegen de Kasteelclub. De Rotterdammers hoefden zich niet verder in te spannen, waarna de zesde zege van het seizoen een feit was voor Rijsdijk en zijn mannen. Al lieten De Guzmán en invaller Django Warmerdam na om in blessuretijd de score uit te breiden.
Joshua Kitolano weer trefzeker voor Sparta: 'Door afwezigheid van Arno Verschueren kan ik vaker in scoringspositie komen'
Waar Sparta vorige week de vele kansen tegen FC Utrecht niet benutte, waren de Spangenaren bij één van de weinige mogelijkheden wél effectief. De Rotterdamse ploeg is na deze overwinning nog altijd de nummer zes van de eredivisie met 21 punten uit veertien duels.

Heracles Almelo - Sparta 0-1 (0-0)

62' 0-1 Joshua Kitolano
Opstelling Sparta: Olij; Bakari, Vriends, Velthuis, Van der Kust; De Guzmán, Metinho (90+1' Meissen), Kitolano; Neghli, Lauritsen, Brym (76' Warmerdam)
Kijk hieronder naar de NOS Sport-samenvatting van Heracles Almelo-Sparta:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl