WEER

Het weer vandaag: sneeuw verwacht

Deze zondag wordt er sneeuw verwacht
Deze zondag wordt er sneeuw verwacht © Rijnmond
Vanochtend is het nog droog en misschien zien we nog even een kort zonnetje voor het vanuit het zuidwesten helemaal bewolkt raakt. De temperaturen schommelen daarbij rond of iets onder het vriespunt en plaatselijk kan het glad zijn door bevriezing. Vanmiddag begint het tussen 13:00 en 14:00 uur vanuit het zuidwesten te sneeuwen in de regio.
Er wordt tussen de twee en vier cm sneeuw verwacht en dat kan net genoeg zijn voor een sneeuwpop of een ritje op de slee bij jou in het park. Kleed je warm aan want met temperaturen die tijdens de sneeuw dalen naar rond het vriespunt en een stevige zuidenwind voelt het aan alsof het een paar graden vriest buiten.
Vanavond trekt de sneeuw weg en vannacht blijft het overal droog. De temperaturen schommelen tijdens de avond en nacht rond het vriespunt met overal kans op gladheid door het aanwezige sneeuwdek(je). De zuidoostenwind waait vooral aan zee nog stevig door, landinwaarts neemt de wind vannacht in kracht af.
Maandag krijgen we in de ochtend opnieuw te maken met een neerslaggebied. Dit kan opnieuw natte sneeuw of sneeuw zijn die overgaat in regen. De gladheidkansen houden dus nog wel even aan bij temperaturen morgenmiddag iets boven het vriespunt en waait er een koude zuidoostenwind.

Vooruitzichten

De komende dagen wordt het geleidelijk wat zachter en lopen de temperaturen overdag op naar ongeveer 6 graden en verdwijnen de winterse perikelen. Daarbij valt er van tijd tot tijd wat regen of een bui en is de zon slechts sporadisch te zien.

Gemiddelde Rotterdam Airport

Tussen 1 en 10 december bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 7,5 graden en de minimumtemperatuur 2,4 graden. Er valt gemiddeld 27,8 mm neerslag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl