112-NIEUWS

Woning Maassluis na brand voorlopig onbewoonbaar | Strooiwagens rijden uit in Rotterdam

Brand Van Speykstraat in Maassluis
Brand Van Speykstraat in Maassluis © MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit onze regio van zondag 3 december 2023.

Woning Maassluis na brand voorlopig onbewoonbaar

In een huis in de Van Speykstraat in Maassluis heeft vanavond korte tijd brand gewoed. Op dat moment waren een moeder en haar kind thuis. Zij konden veilig het huis uitkomen en zijn opgevangen door de buren.
Bij de brand, die volgens een woordvoerder ontstond in een bankstel in de woonkamer, kwam veel rook vrij. Het kindje is daarom uit voorzorg nagekeken door ambulancepersoneel. De bewoners kunnen voorlopig niet terug naar huis. De brand woedde in een benedenwoning. Bovengelegen appartementen hadden geen schade.

Strooiwagens rijden uit in Rotterdam

Stadsbeheer Rotterdam brengt zondag in de loop van de avond de strooiwagens in het geweer. Zestig wagens strooien zout op de hoofdwegen, bruggen en viaducten binnen de gemeentegrenzen. Het gaat om zo'n duizend kilometer wegen en 600 kilometer fietspaden, aldus een woordvoerder van Stadsbeheer. "Als het sneeuwt of al glad is, wordt er 127 duizend kilo zout gebruikt."
Stadsbeheer verwacht zo'n drieënhalf uur bezig te zijn. Eerder deze week, in de nacht van maandag op dinsdag werd er voor het eerst gestrooid vanwege het winterse weer.

Man dreigt huis in brand te steken in Berkel en Rodenrijs

Hulpdiensten zijn zondag aan het einde van de middag massaal in actie gekomen, omdat een man dreigde een huis in brand te steken. Dat gebeurde aan de Meerweg in Berkel en Rodenrijs. Volgens de politie ging het om een verward persoon.
De politie kwam rond 15:50 uur in actie nadat melding was gedaan over de man. Omdat hij niet voor rede vatbaar leek, werd al snel opgeschaald. Naast de politie kwamen ook de brandweer en ambulances ter plaatse. Een arrestatieteam van de politie wist de man rond 17:30 uur uit de woning te halen. Wie hij is en waarom hij de boel in brand wilde steken, is niet bekend. Volgens de politie is de man niet de bewoner van het huis en waren er geen andere mensen in de woning. Voor de man wordt hulp geregeld.
Het arrestatieteam in actie aan de Meerweg in Berkel en Rodenrijs
Het arrestatieteam in actie aan de Meerweg in Berkel en Rodenrijs © MediaTV

Inbreker na achtervolging door weilanden, riet en sloot aangehouden

Een 45-jarige man is zondagochtend vroeg na een achtervolging in Heerjansdam aangehouden. De man wordt verdacht van inbraak in een winkel in Zwijndrecht.
Op de Rotterdamseweg was rond 04:30 uur ingebroken in een winkelpand. Er was een ruit ingeslagen en buiten op straat lag een kassalade. De inbreker nam de benen nadat een voorbijganger hem had betrapt. Hij stapte in een auto en ging er met hoge snelheid vandoor.
De man werd aan de Lindtsebenedendijk in Zwijndrecht tot stilstand gedwongen
De man werd aan de Lindtsebenedendijk in Zwijndrecht tot stilstand gedwongen © Politie Drechtsteden-Buiten
Inmiddels had de ooggetuige de politie ingeseind. Die kon de verdachte al snel opsporen en zette de achtervolging in toen de weigerde te stoppen. Aan de Lindtsebenedendijk in Zwijndrecht konden de agenten de man voldoende naderen om zijn auto 'een tikje te geven' en hem tot stoppen te dwingen. Dat lukte, maar de verdachte liet zich niet vangen en ging er te voet opnieuw vandoor.
De achtervolging ging nu door de weilanden, rietkragen en zelfs het ijskoude water van een sloot, laat de politie weten. Zelfs na een schot met een stroomstootwapen weigerde de veertiger te stoppen. Uiteindelijk wisten agenten met een politiehond de man bij een woning aan de Lindeweg in Heerjansdam op te sporen en aan te houden.
De verdachte is een man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Bij zijn aanhouding had hij een klein geldbedrag bij zich.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl